Ştiri locale

Donare de sânge și Ziua porților deschise la Grădinița „Benedek Elek” din Sfântu Gheorghe

Grădinița cu Program Prelungit „Benedek Elek” din Sfântu Gheorghe continuă tradiția începută în urmă cu mai mulți ani și îi invită pe locuitorii orașului să doneze sânge la „Ziua porților deschise cu o faptă bună”, organizată în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Covasna și Spitalul Judeţean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”.

Sub sloganul „Ajutorul e în sângele tău”, în data de 10 mai (miercuri), între orele 09:00-14:00, locuitorii municipiului vor avea ocazia să viziteze Grădiniţa „Benedek Elek” (strada Oltului nr.36), iar doritorii vor putea dona sânge în sala de sport a instituției, care va fi amenajată special în acest sens, recoltarea urmând să fie făcută de o echipă a Centrului de Transfuzii Sanguine Sfântu Gheorghe.

Publicitate

„Știai că o singură donare de sânge poate salva viața a 3 pacienți? Pentru o persoană aflată pe patul de spital, fiecare picătură contează în lupta pentru viață. Ajută-ne să îi putem salva pe cei care depind de sânge! (…) În această zi, părinții vor avea ocazia să viziteze grădinița şi grupa pe care o frecventează copiii lor, și vor putea dona sânge în sala de sport care va fi amenajată special în acest sens, recoltarea fiind făcută de o echipă a Centrului de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe. Oricine e binevenit, așa că ia-ți cu tine și prietenii, rudele sau cunoștințele! În plus, e o ocazie bună să îi dai un exemplu copilului tău, astfel încât, atunci când va crește, va ști cât de nobil și important este să donezi periodic sânge. Iar dacă argumentele de mai sus nu au fost suficiente ca să te convingă, îți spunem și că donatorii de sânge salvează vieți, iar noi îi considerăm eroi! Donatorii de sânge sunt mai sănătoși! Donatorii de sânge beneficiază de un set de analize gratuite!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe.

Persoanele care doresc să doneze sâmge trebuie să aibă 18 ani împliniți, minimum 55 kg și o stare de sănătate bună (fără boli cronice sau medicamente luate în ultimele două săptămâni). Donatorilor le este interzis să consume alcool cu 48 de ore înainte de donare, iar fumatul este interzis cu două ore înainte și după donare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio