Ştiri locale

Doi profesori, o secretară şi 4 elevi covăsneni, testaţi pozitiv cu COVID. Săptămâna viitoare, toate unităţile de învăţământ din judeţ vor desfăşura cursuri în format fizic

O clasă de la Colegiul „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe are activitatea fizică suspendată după ce un elev a fost testat pozitiv Covid-19, informează conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna, care a transmis că în prezent, în evidenţele instituţiei se află două cadre didactice, o secretară şi patru elevi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit IŞJ Covasna, ultima tranşă de teste de salivă a ajuns în judeţ în data de 20 decembrie, cele 34.500 de teste fiind distribuite către toate unităţile de învăţământ şi utilizate în data de 4 ianuarie, la revenirea elevilor de gimnaziu în bănci.

Publicitate

Inspectorul şcolar general Kiss Imre a transmis că în acest an IŞJ Covasna nu a primit alte teste.

„În data de 20 decembrie, în ultima săptămână de școală înainte de vacanța de iarnă, I.Ș.J. Covasna a distribuit ultima tranșă de teste rapide efectuate din probă de salivă primite în anul 2021. Astfel, au fost distribuite unităților de învățământ din județ (toate zonele) 34.500 de teste. Acestea a fost distribuite elevilor înainte de a pleca în vacanță și au fost utilizate în data de 4 ianuarie 2022, în prima zi de școală din acest an (…) În acest moment, în evidența I.Ș.J. Covasna există două cadre didactice, o secretară și 4 elevi infectați cu SARS-CoV-2, iar activitatea față în față este suspendată la o singură clasă de la C.N. „Székely Mikó” din cauza unui elev infectat”, transmite conducerea IŞJ Covasna.

Aceeaşi sursă precizează că un singur elev a fost confirmat pozitiv și, ulterior, reconfirmat prin test PCR. Elevul nu s-a mai prezentat la școală, nefiind necesară suspendarea activității față în față.

În săptămâna 10-14 ianuarie, toate cele 306 unităţile de învăţământ din judeţ vor desfăşura cursuri în format fizic, conform scenariului publicat pe site-ul IŞJ Covasna (AICI).

Tot în documentul cu scenariile de funcţionare, IŞJ Covasna prezintă şi rata de vaccinare a angajaţilor din fiecare unitate de învăţământ, doar 4 dintre acestea având o rată de 100%, respectiv Grădinița cu program Normal Malnaș, Grădinița cu Program Normal Zăbrătău, Grădinița cu Program Normal Nr. 3 Sita Buzăului şi Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Păpăuți.

La Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe rata de vaccinare este de 79.60%, Colegiul Național “Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe are o rată de vaccinare de 64.92%, iar la Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși” rata de vaccinare este de 83.87%.

 (Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio