Ştiri locale

Doi covăsneni pleacă într-o aventură pe Coasta de Vest a Africii

Doi dintre cei patru covăsneni care în 2018 au pornit în Expediția transafricană „Khumba” pornesc la finalul acestei luni într-o nouă aventură, de această dată pe Coasta de Vest a Africii.

Debreczeni László și Demeter László vor porni în data de 31 ianuarie spre Ungaria, pentru două săptămâni, unde începe Raliul Budapesta – Bamako (Mali), pe un traseu de aproximativ 5.000 km. În a doua parte a expediției Trans-Africa, cei doi vor parcurge 12 state, pornind din Sierra Leone, pentru ca la final să ajungă la destinație, în Cape Town.

Expediţia va dura în total peste o lună şi jumătate şi va fi făcută cu aceleași două maşini de teren echipate special, pe care le-au folosit în prima aventură, și pe care, așa cum au făcut-o și în urmă cu doi ani, le vor trimite înaintea lor, urmând să le preia din Gibraltar.

„Acum doi ani am parcurs distanța de la Cairo până în Cape Town, pe Coasta de Est a Africii, iar anul acesta vrem să ajungem din nou în Cape Town dar pe Coasta de Vest, respectiv din Maroc. În total, vom parcurge 17 ţări pe Coasta de Vest a Africii, în circa 40-45 de zile. Din păcate suntem doar noi singuri, Sepsi Sic Outland Expedition, eu şi Demeter Láci”, ne-a explicat Debreczeni László, unul dintre membrii echipajului.

40 de mingi de fotbal, cadou pentru copiii sărmani

Dacă în urmă cu doi ani, în drumul lor de la Cairo la Cape Town au distribuit haine sau medicamente oamenilor din zonele defavorizate pe care le-au traversat, de această dată cei doi și-au propus ca în fiecare dintre cele 40 de zile petrecute pe drum, să ofere o minge de fotbal în comunitățile în care copiii nu au jucării.

În cadrul primei expediții transafricane, membrii echipei: Tulit Zsombor, Szarukán László, Debreczeni László şi Demeter László au parcurs în total peste 15.500 de kilometri.

Atunci, expediția a început cu mai multe zile de întârziere din cauza birocrației complicate din Egipt, unde ridicarea mașinilor trimise înainte cu vaporul și așteptarea în Port Said a răpit 6 zile din programul strâns.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio