Ştiri locale

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe. Primăria va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte

Pentru că ne pasă de mediul înconjurător şi încercăm să contribuim cât putem de mult la eliminarea deşeurilor din natură, începând cu această ediţie a Zilelor oraşului, Primăria Sfântu Gheorghe va pune la dispoziţia clienţilor şi comercianţilor doar pahare ecologice reutilizabile.

Astfel, toate băuturile din cadrul evenimentului vor fi servite într-un pahar reutilizabil personalizat şi realizat împreună cu cei de la ZĂ KUP. Este vorba de un pahar care se poate agăța de borsetă, buzunar, rucsac, lăsându-te să te distrezi în voie.

Pentru a-l utiliza, trebuie urmaţi câțiva paşi simpli:

  • Comanzi prima ta băutură și o primești într-un pahar reutilizabil pentru care vei plăti o garanție de 10 lei.
  • Bucură-te de băutură păstrând natura în siguranță. De fiecare dată când comanzi o băutură nouă, dai paharul vechi şi vei primi comanda într-unul nou și igienizat.
  • La final îţi recuperezi garanția de la unul dintre punctele de returnare din cadrul evenimentului, după ce înapoiezi paharul aşa cum l-ai primit, sau îl poți păstra ca suvenir și să-l folosești de mai multe ori, chiar şi acasă sau la o plimbare în parc sau la iarbă verde. 

Primăria Sfântu Gheorghe doreşte să permanentizeze utilizarea paharelor reutilizabile, astfel că berea și băuturile lungi vor fi servite din aceste pahare la următoarele evenimente organizate în oraș, cum ar fi târgurile de toamnă sau de Crăciun. Băuturile scurte și alimentele vor fi vândute în ambalaje degradabile.

De altfel, încă de acum câţiva ani, organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe le-au solicitat comercianţilor să folosească materiale cât mai prietenoase cu mediul în zona de alimentaţie publică, atât pentru servirea mâncării, cât şi în cazul paharelor pentru băuturi.

(Sursa: Comunicat de presă)

Publicitate
banner we radio