Ştiri locale

Doar 45 de cereri depuse pentru subvenţia de 50 de euro acordată de Primăria Sfântu Gheorghe la plata chiriei

Doar 45 de tineri au depus cereri pentru subvenţia de 50 de euro pe lună pentru plata chiriei, pe care Primăria Sfântu Gheorghe o acordă din bugetul local printr-un program lansat la finele anului 2021. Potrivit autorităţilor locale, dintre cele 45 de cereri înregistrate, doar 31 au fost aprobate.

Programul de subvenţionare a chiriilor se adresează tinerilor sub 35 de ani care locuiesc, lucrează sau sunt studenţi în Sfântu Gheorghe. Aceştia pot beneficia de un ajutor lunar de 50 de euro pentru plata chiriei, dar nu mai mult de 25% din valoarea totală lunară a acesteia.

Autorităţile locale au lansat acest program ca răspuns la una dintre cele mai mari probleme semnalate de tinerii din Sfântu Gheorghe, în cadrul unei consultări realizate de Primărie, şi anume dificultatea de a obţine o locuinţă şi speră că acest sprijin va contribui, pe de o parte, la reducerea exodului tinerilor, iar, pe de altă parte, la revenirea pe meleagurile natale a tinerilor plecaţi la muncă sau la studii în ţară ori străinătate.

„Pentru a beneficia de acest sprijin, printre altele, solicitantul trebuie să fie major, să aibă maximum 35 de ani la data soluţionării cererii, să aibă domiciliul sau reşedinţa în Sfântu Gheorghe, să fie absolvent de liceu sau şcoală profesională, să aibă un loc de muncă în Sfântu Gheorghe, să aibă un contract de închiriere valabil pe o perioadă de cel puţin 4 luni, înregistrat la ANAF, să nu deţină sau să nu fi deţinut în ultimii 5 ani o cotă-parte mai mare de jumătate dintr-o locuinţă, să nu fie rudă până la gradul IV inclusiv cu proprietarul imobilului de la care închiriază locuinţa şi să nu aibă datorii la bugetul local”, se arată într-o postare pe pagina de internet a Primăriei.

Tinerii care nu sunt studenţi vor beneficia de această facilitate numai dacă au reşedinţa în municipiul Sfântu Gheorghe de minim 6 luni la data depunerii cererii.

Cererile pentru acordarea subvenţiei se depun la Biroul pentru Tineret al Primăriei din strada Korosi Csoma Sandor nr. 5.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio