Ştiri locale

Doar 23 de maidanezi sterilizaţi în acţiunea din cartierul Őrkő

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe consideră deosebit de importantă reducerea numărului câinilor vagabonzi pe teritoriul orașului, și din acest motiv încearcă numeroase metode pentru a împiedica rata de reproducere a acestora.

La solicitarea Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, în zilele de 16 și 17 iulie a fost organizată o sterilizare gratuită a câinilor fără stăpâni în cartierul Őrkő. Intervenția efectuată de medicul veterinar al clinicii veterinare Paumy Med Vet din București și al echipei sale nu a derulat fără probleme, însă în cele două zile au reușit să sterilizeze 23 maidanezi din cartier. Conform unor calcule estimate de către specialiști, datorită acestei intervenții, numărul maidanezilor în următorii doi ani va scădea cu aproximativ 100-200 de câini.

Cu scopul de a reduce numărul câinilor vagabonzi din cartierul Őrkő, în acest an angajații adăpostului au transportat 35 câini la adăpostul pentru câini din Câmpul Frumos. Luând în considerare capacitatea de primire a instituției, Primăria are în plan plasarea câinilor din cartierul Őrkő în adăpost și în perioada următoare.

În continuare, pentru a restrânge rata de reproducere a maidanezilor din cartier, câinii ținuți în condiții mai bune vor fi sterilizați de către medicul veterinar angajat al adăpostului, iar în urma operațiilor, câinii vor fi returnați stăpânilor.

În 2017, Primăria a organizat la nivelul oraşului un program pentru sterilizarea la preț redus, combinat cu un așa-zis recensământ al câinilor, scopul căruia a fost reducerea numărului câinilor care nu sunt de rasă pură din zonele private și publice ale orașului.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

 

Publicitate