Sport

Diószegi László: „Nici în visul visurilor mele nu ne-am gândit că Sfântu Gheorghe poate să aibă o echipă de prima ligă”

Despărţite în clasament de şapte puncte, echipele Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi Chindia Târgovişte vor încheia duminică etapa a 33-a cu meciul lor de pe stadionul „Eugen Popescu”, care începe la ora 11:00. Covăsnenii vor încerca să îşi menţină a doua poziţie promovabilă direct, în timp ce dâmboviţenii îşi joacă ultima carte pentru a prinde locul 3, care duce la barajul de promovare.

Târgoviştenii, măcinaţi de speculaţii după înfrângerea suspectă cu Afumaţi

Publicitate

Sepsi a stat runda trecută şi s-a încărcat pentru acest derby, în timp ce Chindia a pierdut suspect la Afumaţi, după ce a avut 1-0, iar în a doua repriză nu a mai jucat nimic. Târgoviştenii nu au avut linişte după acest eşec, iar preşedintele Marcel Ghergu nu vrea ca despre echipa sa să se speculeze că nu şi-a apărat corect şansele.

„Eu nu fac comentarii la speculaţii. S-au făcut analize ale unor cote de la pariuri. Nu cred că e normal ca după un meci mai slab numele echipei să fie asociat cu chestii de genul. A fost un joc modest, unii jucători au evoluat slab, s-a acumulat şi oboseala, au fost mai mulţi factori. Mai avem şase etape de jucat, trebuie să ne concentrăm şi să obţinem rezultate bune. Clubul nostru nu a fost şi nu o să fie implicat în chestii de genul. Dacă cineva are date concrete, să iasă cu ele, să le arate, pentru că altfel clubul Chindia nu merită să fie acuzat. În ciuda condiţiilor mai grele, noi muncim şi am obţinut rezultate destul de mulţumitoare, sper ca în viitor să ne descurcăm şi mai bine. Prea uşor se asociază numele echipei cu speculaţii de genul, repet, clubul nu o să participe la astfel de lucruri”, a spus Ghergu, citat de Jurnal de Dâmboviţa.

Cu Sepsi, dar şi pentru restul meciurilor din acest sezon, Chindia nu se va mai putea folosi de fundaşul Cornel Dinu, accidentat grav. „Ne îngrijorează starea lui, are ruptură de ligamente, e nevoie de operaţie. Pe lângă faptul că avem un lot subţire din punct de vedere numeric, mai apar şi probleme de genul. Asta este viaţa, acestea sunt riscurile meseriei, sperăm să se refacă repede. Cu o victorie duminică, teoretic încă mai sunt şanse, dar avem un program greu. Să câştigăm meciul cu Sepsi şi o să vedem ce putem face mai departe”, a mai spus preşedintele Chindiei.

„Dacă Sepsi câştigă meciul cu noi, are prima şansă la locul 2. Este un joc special, ne-am pregătit ca pentru un joc special, dar nu vom schimba ce am făcut până acum. Vrem victoria, ţinând cont de situaţia din clasament”, a declarat şi Nicolae Croitoru, antrenorul Chindiei.

Dioszegi: „De patru-cinci săptămâni deja visez în fiecare noapte că poate reuşim să promovăm”

De partea cealaltă, cu o victorie duminică, Sepsi poate scăpa de o contracandidată în lupta pentru promovare şi îşi poate consolida a doua poziţie în clasament. Finanţatorul clubului covăsnean, Dioszegi Laszlo, crede că un succes la Târgovişte o să mărească la 80 la sută şansele pentru locul 2 promovabil.

La fel ca târgoviştenii, şi covăsnenii au evoluat în urmă cu trei etape într-un meci controversat, cel câştigat pe teren propriu cu ASU Poli, în ultimele minute, după ce timişorenii au condus până în minutul 70.

„Nu vrem neapărat să promovăm, dar încercăm, ne dăm toată silinţa, sută la sută. Nici în visul visurilor mele nu ne-am gândit că Sfântu Gheorghe poate să aibă o echipă de prima ligă. De patru-cinci săptămâni deja visez în fiecare noapte că poate reuşim. În cazul în care cumva nu reuşim, nu este un capăt de ţară. În momentul de faţă avem şanse uriaşe, de 90%, la locul 3, loc de baraj. Pentru locul 2 avem, în momentul de faţă, 40% şanse, dar în cazul în care duminică vom câştiga la Târgovişte, şansele noastre pentru locul 2 devin 70-80%. Ne concentrăm 100% la meciul cu Târgovişte şi apoi mergem la Suceava. Dacă şi la Târgovişte şi la Suceava câştigăm, 99% suntem în prima ligă. Sperăm… Bine, o să mai fie trei meciuri, dar atunci chiar trebuie să fim proşti ca ultimele meciuri, dintre care două le jucăm acasă, să nu le câştigăm”, a spus Dioszegi Laszlo pentru \”Observatorul de Covasna\”.

După 32 de etape, Sepsi e pe locul 2, cu 57 de puncte, iar Chindia e pe locul 6, cu 50 de puncte.

În meciul tur, desfăşurat la Sfântu Gheorghe, Sepsi a câştigat cu 2-1, prin golurile lui Attila Hadnagy (14) şi Szilard Mitra (90), în timp ce pentru dâmboviţeni a marcat Cristian Neguţ (79).

Sursa: liga2.prosport.ro

Publicitate
banner we radio