Ştiri locale

Din nou sute de persoane la coadă la Ştrandul din Sfântu Gheorghe. Forţele de ordine au intervenit la faţa locului

Sute de persoane s-au înghesuit duminică pentru a prinde loc la Ștrandul din Sfântu Gheorghe. La ora 13:30, coada se întindea deja pe câțiva zeci de metri, fără a fi respectată o minimă distanțare fizică, iar cei care așteptau la rând nu purtau mască de protecție.

După ce au văzut imaginile surprinse în fața Ștrandului, Poliţia şi Jandarmeria s-au autosesizat și s-au deplasat la fața locului.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, subinspector Radu Stroe, a precizat că la vederea echipajelor de Poliție și Jandarmerie, persoanele care se aflau la rând și-au pus măștile de protecție și nu au fost aplicate sancțiuni.

„Forțele  de ordine s-au autosesizat cu privire la faptul că în proximitatea intrării în ștrandul din municipiul Sfântu Gheorghe se află mai multe persoane care nu păstrează distanțarea socială și nu poartă mască. La fața locului s-au deplasat polițiști, jandarmi și polițiști locali, iar la vederea forțelor de ordine persoanele prezente și-au pus mască de protecție. Li s-a adus la cunoștință persoanelor prezente despre obligativitatea de a purta mască în zonele aglomerate și de a respecta distanțarea socială. (…) Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale, efective de poliție jandarmerie și poliție locală sunt prezente în zonă pentru a se asigura că normele legale în vigoare instituite pe perioada de alertă sunt respectate atât de operatorul economic cât si de clienți”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna.

Potrivit acestuia, administratorii Ștrandului au primit în incintă doar persoanele pentru care existau bilete – numărul fiind limitat la 500 de persoane / serie.

„Celelalte persoane care au rămas în afara incintei ștrandului au fost rugate să plece acasă. Acestea au plecat din zonă fără a exista alte probleme”, ne-a mai transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Coavsna.

Începând din 6 august, la hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, pe teritoriul  municipiului Sfântu Gheorghe purtarea măştii de protecţie este obligatorie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile închise, dar şi pieţe şi târguri, staţii de autobuz şi peroane, zone în care se desfăşoară evenimente publice, zona de aşteptare pentru accesul în incinta Ştrandului Municipal Sfântu Gheorghe, manifestări care au loc în curtea bisericilor.

Conducerea Sepsi ReKreativ, societatea care administrează bazele sportive şi de agrement ale Primăriei, face un nou apel la oameni să-şi cumpere bilete online pentru ştrand, evitând astfel statul la coadă şi fiind siguri că prind unul dintre cele 500 de locuri disponibile pentru fiecare serie. Detalii despre biletele online AICI.

Numărul total al cazurilor de coronavirus în judeţul Covasna a crescut duminică la 535, după ce în weekend au fost confirmate alte 12 cazuri noi (9 sâmbătă, respectiv 3 duminică).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate