Ştiri locale

Din cauza datoriilor acumulate, 13 asociaţii de proprietari din Sfântu Gheorghe vor fi debranşate de la apa potabilă

Asociaţiile respective nu şi-au respectat asumările făcute anul trecut pentru plata eşalonată a datoriilor uriaşe din ultimii ani

Operatorul regional Gospodărie Comunală S.A. a luat decizia să înceapă debranşarea de la furnizarea apei potabile a 13 asociaţii de proprietari din Sfântu Gheorghe din cauza datoriilor uriaşe acumulate la plata întreţinerii, care au depăşit în total 1,5 milioane de lei.

Decizia vine după ce anul trecut, ca urmare a intervenţiei Primăriei, asociaţiile respective şi-au asumat în scris recuperarea eşalonată a datoriilor, lucru care însă nu s-a întâmplat decât în puţine cazuri. Dimpotrivă, în cele mai multe cazuri datoriile au crescut şi mai mult, locuitorii neachitând nici măcar facturile curente.

Astfel, începând de astăzi şi pe parcursul următoarelor zile 13 asociaţii vor fi debranşate de la furnizarea apei potabile: Asociaţia 3E, Asociaţia 3D, Flori de Tei, Căminul, Gars-Viitorului 6, Garsoniera 5, Asociaţia de Locuinţe Progres 12, Ciucului 59, Váradi József 13, Speranţa, Prietenia, Viitorul, Zona Culturii.

Pentru că Gospodărie Comunală are date doar la nivelul Asociaţiilor de proprietari, acestora din urmă le-a fost solicitată o listă a datoriilor defalcată pe scări de bloc, pentru a nu fi debranşată întreaga asociaţie, însă doar o singură asociaţie a răspuns. În acest caz, doar 4 din 11 scări de bloc vor fi debranşate. În restul cazurilor vor fi debranşate toate scările de bloc care aparţin de asociaţiile cu datorii.

Publicitate
banner we radio