Meteo, Ştiri locale

Dimineaţa de 1 decembrie, cea mai rece din această iarnă!

Prima zi de iarnă calendaristică a adus în depresiunile din estul Transilvaniei temperaturi mult sub zero grade.

Sâmbătă la ora 7 dimineaţa se înregistrau minus 18 grade la Miercurea Ciuc, Joseni şi Topliţa în judeţul Harghita.

Publicitate

Nici în Covasna n-a fost cu mult mai plăcut: minus 17 grade la Întorsura Buzăului, minus 16 la Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Baraolt.

SÂMBĂTĂ. Vremea se va menţine deosebit de rece, geroasã dimineaţa şi noaptea în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -9 şi 2 grade, iar cele minime între -16 şi -4 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, pânã în jurul a -20 grade. Cerul va fi mai mult senin, dar în prima parte a zilei în nord-estul şi în extremitatea sud-sud-vesticã a teritoriului, vor fi înnorãri şi, pe arii restrânse, ceaţã posibil asociatã trecãtor cu fulguieli, iar noaptea astfel de fenomene se vor semnala local în sudul şi estul ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri dimineaţa în zona Deltei Dunãrii.

DUMINICĂ. Vremea va fi geroasã dimineaţa în cea mai mare parte a ţãrii, apoi se va încãlzi faţã de ziua precedentã, iar temperaturile maxime se vor situa în jurul normelor în vest, nord-vest şi centru, precum şi în zonele de deal şi de munte, în timp ce în restul teritoriului vor fi în continuare mai coborâte. În regiunile sudice şi estice, în prima parte a zilei şi din nou noaptea, vor fi înnorãri şi local ceaţã, posibil persistentã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorãri în special în a doua parte a intervalului în vest şi nord-vest, însã probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -4 şi 6 grade, iar cele minime între -12 şi 5 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -14 grade.

LUNI. Vremea va continua sã se încãlzeascã, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, mai scãzute în Lunca Dunãrii, spre -3…-2 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -7 şi 4 grade. Cerul se va înnora în vestul, centrul şi nordul ţãrii, unde pe arii restrânse va ploua. Pe crestele montane vor fi precipitaţii mixte. Izolat se va semnala polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi noaptea vor fi nori joşi sau ceaţã, izolat persistentã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã.

Publicitate
Publicitate
banner we radio