Ştiri locale

De Ziua Mondială a Apei, Gospodărie Comunală oferă premii elevilor din județ care compun cea mai frumoasă poveste legată de apă

Pentru a marca Ziua Mondială a Apei, sărbătorită în fiecare an în data de 22 martie, operatorul regional Gospodărie Comunală SA organizează un nou concurs adresat elevilor din județ, pe care îi încurajează să compună o poveste cu tema „Prietena mea, Apa!”.

Competiția este adresată claselor 0-IV, care vor avea de compus câte o poveste prin care să evidențieze rolul apei în viața de zi cu zi, importanța acesteia, respectiv cum poate fi apa „un bun prieten” și ce ar însemna să trăim fără apă. Potrivit regulamentului, tematica își propune să cuprindă esența campaniei „Apa este viața”.  

Fiecare clasă are dreptul de a înscrie în concurs o singură poveste, pe care să o trimită în format PDF pe adresa de e-mail: secretariat@apacov.ro, până pe 15 martie, ora 12:00.

„Cât de mult vă plac poveștile? Ați auzit cumva lucruri sau întâmplări interesante despre apă? Apa este parte integrantă a vieții de zi cu zi, este extrem de importantă pentru faună și nu putem să ne imaginăm viața fără ea! Aveți ocazia să vă faceți auziți prin povestea voastră. Tot ce trebuie să faceți este să scrieți împreună (clasă) o poveste cu tema Prietena mea, Apa! La sfârșitul compunerii, nu uitați să menționați școala, clasa și numele cadrului didactic, iar cu ajutorul lui, să ne transmiteți povestea voastră în format PDF pe adresa de e-mail secretariat@apacov.ro, până la data de 15.03.2024. Cele mai bune lucrări vor fi jurizate și chiar premiate”, se arată pe pagina de Facebook a operatorului regional. 

Marele premiu – voucher în valoare de 1.000 de lei

Conform regulamentului de concurs, pentru a fi acceptate, lucrările trebuie să fie redactate în format A4, font Arial 12, cu spațiere la 1,5 rânduri, să conțină titlu, introducere, cuprins și încheiere, și să aibă notate numele clasei, școala participantă, respectiv numele și numărul de telefon al cadrului didactic.

Un juriu va alege câștigătorii pe baza unui punctaj de la 1-5, ținând cont de respectarea temei concursului (criteriu eliminatoriu), conținutul lucrării, creativitate și originalitate. Organizatorii precizează că nu vor fi acceptate desenele care au caracter violent, obscen, ofensator sau calomniator, care pot aduce prejudicii de orice fel oricărei persoane, care nu aparțin concurentului sau conțin publicitate.

Cele mai bune 3 lucrări vor fi premiate cu vouchere la librăria „Librim”, locul I constând într-un voucher în valoare de 1.000 de lei; locul II – un voucher în valoare de 700 de lei, iar locul III – un voucher în valoare de 500 de lei.

Jurizarea lucrărilor va avea loc în perioada 18-21 martie, iar premierea va avea loc de Ziua Mondială a Apei,  pe 22 martie.

Poveștile trimise vor fi afișate pe site-ul www.apacov.ro si pe pagina de Facebook Gospodărie Comunală SA.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio