Ştiri locale, Video

De Ziua Drapelului, prefectul le-a urat succes „tricolorilor mici” în semifinala Campionatului European de Fotbal

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a felicitat echipa de tineret a României pentru parcursul avut la Campionatul European de Fotbal şi i-a urat succes în semifinala pe care o va juca, joi, cu Germania.

Sebastian Cucu a menţionat, în discursul rostit miercuri, cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, că această sărbătoare este un prilej de a cinsti tricolorul românesc, dar şi pe cei care au luptat, au muncit şi au obţinut performanţe deosebite sub culorile acestuia.

Publicitate

Vezi AICI VIDEO cu ceremonia care a avut loc ieri la Sfântu Gheorghe de Ziua Drapelului Naţional

„Îmi vin în minte versurile pe care, în urmă cu vreo 20 de ani, le cântau Ion şi Doina Aldea Teodorovici şi care spuneau “Străine pofte ne-au răpit / Când via dulce, când ogorul, / Dar nimeni nu a izbutit / Din piept să smulgă Tricolorul”. Cred că aceste versuri spun mai mult decât orice aş putea eu spune, pentru că, dincolo de sărbătoarea de astăzi, care este dedicată unuia dintre simbolurile naţionale consfinţite de Constituţie – drapelul naţional, astăzi îi cinstim, totodată, şi pe cei care au murit pentru şi sub el, au luptat, au muncit pentru România, au gândit pentru România, au avut performanţe deosebite sub acest stindard, pe plan internaţional, este despre toţi cei care cred în fiinţa neamului nostru, este despre tot ceea ce este românesc, într-un cuvânt este despre România. (…) Şi, pentru că e vorba despre tricolor, nu vreau să închei înainte de a-i felicita şi de a le ura şi eu succes tricolorilor mici, care joi vor juca cu Germania. Cred că au şi ei loc în cuvântul meu. Sus tricolorul, hai România”, a spus prefectul Sebastian Cucu, în faţa câtorva zeci de oameni prezenţi la eveniment.

Festivităţile, organizate de Prefectura Covasna şi Garnizoana Militară Sfântu Gheorghe, s-au desfăşurat la statuia Ostaşului Român din municipiu, dezvelită în 1974 în memoria luptelor de eliberare a oraşului, Sfântu Gheorghe fiind primul oraş din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupaţie străină în septembrie 1944.

Acestea au început cu prezentarea onorului militar de către garda de onoare şi au culminat cu un spectacol aviatic al piloţilor şi paraşutiştilor de la Aeroclubul României – Filiala Braşov.

Drapelul, adus de paraşutiştii care au sărit din avion, a fost sărutat de oficialităţile prezente la ceremonie, după care a fost înălţat pe catarg, în acordurile imnului naţional al României.

În cadrul manifestării, au avut loc recitaluri de cântece şi poezii şi au fost premiaţi mai mulţi elevi cu rezultate deosebite la învăţătură.

Festivitatea s-a încheiat cu un marş de la statuia Ostaşului Român până la sediul Unităţii Militare 01048 din Sfântu Gheorghe, cei prezenţi purtând împreună pe străzi un steag tricolor în lungime de aproape o sută de metri.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio