Ştiri locale

„De Crăciun, fii mai bun!” Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe îi invită pe covăsneni să dăruiască sânge

În pragul sărbătorilor de iarnă, Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe îi invită pe covăsneni să le facă un cadou neprețuit persoanelor ale căror vieți depind de sânge și produse din sânge. 

Persoanele care vor să doneze sânge, indiferent de grupa sanguină pe care o au, se pot prezenta la Centrul din Sfântu Gheorghe (strada Banki Donat nr. 15), în zilele lucrătoare, între orele 08:00-12:00.

Publicitate

„De Crăciun, fii mai bun! Donează sânge! În prag de sărbători, un cadou neprețuit pentru cei care au nevoie!”, transmit reprezentanții Centrului de Transfuzii.

Pot dona sânge persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, peste 55 kg, tensiunea arterială maximă până în 200 mmHg, iar cea minimă până în 100 mmHg, care nu au boli cronice și nu se află sub tratament medicamentos, și care nu au suferit în ultimele 6 luni intervenții chirurgicale. Participanților le este interzis să consume alcool cu 48 de ore înainte de donare, iar fumatul este interzis cu două ore înainte și după donare. 

În ultimele zile, printre cei care s-au mobilizat să vină în sprijinul celor care au nevoie de sânge s-au numărat primarul municipiului, Antal Árpád, membrii echipei de hochei „Háromszéki Ágyúsok”, sau colectivul Crucii Roșii Covasna.

(Ioana Ardeleanu)  

Publicitate
Publicitate
banner we radio