Ştiri locale

De 8 martie, flori și cafea gratis la Sfântu Gheorghe pentru doamnele și domnișoarele care merg la serviciu pe jos sau cu bicicleta

De 8 martie, doamnele și domnișoarele din Sfântu Gheorghe care vor alege să meargă pe jos sau cu bicicletele la serviciu vor fi răsplătite cu flori și cafele gratis în centrul orașului. Inițiativa aparține unui centru de grădinărit din județ, în parteneriat cu un local din municipiu, și este susținută de Primăria Sfântu Gheorghe.

„Nu ajunge o singură cafea pentru a te trezi dimineața? Dacă poți, mergi la lucru pe jos sau cu bicicleta, iar noi îți oferim cafea și flori în centrul orașului Sfântu Gheorghe. Pe 8 martie, între orele 7:30 și 14:00, centrul de grădinărit Dália și GADO Gourmet Bistro le așteaptă pe femei cu cea mai bună cafea și cele mai frumoase flori în centrul orașului, la colțul terasei GADO. Partenerul evenimentului este Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Bristot Caffe”, au transmis inițiatorii.

Autoritățile locale au susținut și în trecut acțiuni similare, organizate în diferite ocazii, pentru a încuraja pedalatul sau mersul pe jos. Spre exemplu, în urmă cu mai mulți ani, câțiva cicliști din municipiu au lansat campania „Cycle to work”, cu scopul de a ajuta la fluidizarea traficului rutier în orele de vârf. Campania s-a derulat cu sprijinul mai multor firme şi organizaţii nonguvernamentale, printre care Sepsi Bike şi Vocalcycle, oferind o serie de bonusuri şi facilităţi locuitorilor care renunţau la mașini pentru a merge la serviciu.

În urmă cu doi ani, ca parte a campaniei Cycle to work Sepsi, persoanele care au pedalat pe parcursul lunii mai până la Berăria subacvatică de la Dalnic, au primit cadou un peștișor auriu, o cafea sau o bere gratuită și o sesiune de scufundări cu reducere de preț. De asemenea, o cafenea din municipiu oferea cafea sau ceai și pâine cu untură tuturor celor care îi treceau pragul cu bicicleta, iar un salon îi bărbierea gratuit pe cicliști.  

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio