Ştiri locale

David şi Nóra, cele mai populare nume pentru copiii din Sfântu Gheorghe născuţi anul trecut

Statistica Serviciului Comunitar de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe pe anul 2021 ne indică faptul că numărul copiilor născuți anul trecut, cu domiciliul în Sfântu Gheorghe, se ridică la 402. Numărul este în scădere faţă de anul 2020, când se născuseră 420 de copii.

Datorită faptului că Maternitatea Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe a funcționat în anul 2021 la capacitate normală, s-au înregistrat în total 1.088 de naşteri, cu aproape 344 mai multe decât în anul 2020, atunci când maternitatea a fost închisă mai multe luni din cauza pandemiei. Dintre cele 1.088 de nașteri, 369 sunt copiii născuţi cu domiciliul în Sfântu Gheorghe, iar 719 sunt copiii înregistraţi la Sfântu Gheorghe, dar cu domiciliul în alte localități, în timp ce 33 de copii din oraș s-au născut în alte localități.

Publicitate

Numărul nașterilor a fost cel mai mare în luna mai – 156, iar cel mai mic în luna aprilie – 106 copii născuţi.

În ceea ce priveşte cele mai folosite prenume pentru băieţi, singure sau în combinaţie cu alte prenume, David a fost folosit de 9 ori pe parcursul anului trecut, urmat de Ábel și Ákos, folosite fiecare de câte 7 ori. În cazul fetiţelor, prenumele Nóra este cel mai întâlnit, fiind folosit de 7 ori, urmat de Lara de 5 ori.

Comparativ cu anul trecut, numărul copiilor născuți în alte localități, dar care au domiciliul în Sfântu Gheorghe, a scăzut semnificativ. Dacă în 2020 au fost înregistrați 173 de astfel de copii, în 2021 doar 33 s-au născut în spitale din alte orașe.

În 2021, au fost înregistrate 198 de căsătorii la Sfântu Gheorghe, conform datelor statistice ale Serviciului Comunitar de Evidență a Persoanelor.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Foto: Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe

Publicitate
banner we radio