Ştiri

FOTO. Cutremur lângă Napoli. Cel puţin două persoane au murit

Cutremur devastator în insula italiană Ischia, o importantă destinaţie turistică. Doi oameni au murit şi 27 au fost răniţi. Mulţi alţii sunt daţi dispăruţi de aseară şi echipele de salvare îi caută sub dărâmături. Seismul nu a fost unul mare, a avut magnitudinea 4. Dar s-a produs la suprafaţă, într-o zonă cu foarte multe clădiri vechi. Aşa s-ar explica pagubele imense pe care le-a făcut.

Mai multe hoteluri au rămas izolate. Unul dintre cele mai mari spitale de pe insulă a fost evacuat pentru că structura a fost afectată serios, dar au mai rămas cinci persoane conectate la aparatele respiratorii şi s-a solicitat ajutorul Protecţiei Civile.

Publicitate

Accesul pe insulă este dificil, iar salvatorii sunt duşi cu un feribot din Napoli. Aseară însă, la faţa locului se aflau în zonă mai multe echipaje de pompieri, întrucât avuseseră loc mai multe incendii.

Seismul a avut loc la 10 kilometri adâncime şi deşi nu a fost foarte puternic, mai multe clădiri istorice s-au prăbuşit.

Acestea erau deja şubrezite de mişcările telurice care au afectat Italia anul trecut.

Echipe de intevenţie au fost trimise la faţa locului pentru a căuta printre ruine. Imediat după producerea cutremurului, sute de persoane au ieşit panicate în stradă şi vor petrece noapte sub cerul liber de frica producerii unor replici.

Insula Ischia numără peste 60.000 de locuitori.

Peste numai 3 zile se împlineşte un an de la cutremurul care a şters de pe hartă mai multe localităţi din centrul Italiei şi în urma căruia sute de oameni şi-au pierdut viaţa.

Publicitate
Publicitate
banner we radio