Ştiri locale

„Cumpără local – protejează economia locală!”, campanie pentru sprijinirea micilor antreprenori locali

Micii antreprenori locali, pentru care fiecare vânzare însemna supraviețuirea afacerii chiar și înaintea crizei provocată de coronavirus, riscă acum să pună lacătele pe uși definitiv, fiindu-le aproape imposibil să mai funcționeze.

Pentru a le veni în ajutor și a le susține afacerile, Fundația Comunitară Covasna a demarat campania „Cumpără local – protejează economia locală!”, lansând o platformă online cu scopul de a sprijini afacerile din județul Covasna și pentru a încuraja consumul de produse locale în perioada de criză.

Publicitate

Cumpărătorii pot comanda diferite servicii și produse locale cu plata în avans, iar antreprenorii garantează, prin contract, că acestea le vor fi livrate ulterior.

„Cu ajutorul colaboratorilor a fost creat portalul comercial https://haromszeki.ro/ro, cu scopul de a ajuta întreprinderile locale care au probleme pentru că au fost nevoite să își suspende activitatea pentru o perioadă. Întreprinderile mici au fost puse în pericol de blocajul economic cauzat de coronavirus, iar situația lor a devenit sumbră (…) Prin cumpărăturile noastre, nu numai că ne facem nouă un bine, dar ajutăm și antreprenorii care se confruntă în prezent cu un deficit financiar. Dacă îi ajutăm pe ei, ne ajutăm și pe noi! (…) Încurajăm covăsnenii să acorde încredere antreprenorilor locali și să utilizeze serviciile portalului”, transmit inițiatorii.

Antreprenorii covăsneni se pot înregistra pe site-ul: https://haromszeki.ro/ro/cumpar-local.

„Minoi”, o campanie similară de promovare a produselor și serviciilor locale a fost inițiată în urmă cu aproape 3 ani de Fundaţia Comunitară Covasna, care a pus gratuit la dispoziţia producătorilor şi firmelor autohtone o siglă prin care pot să îşi marcheze produsele pentru a putea fi mai uşor identificate de consumatori.

De atunci, pe platformă s-au înscris 72 de întreprinzători din mai multe localităţi, care activează în domenii precum comerţ, construcţii, brutărie şi produse de patiserie, tipografie, artizanat, prelucrarea lemnului, IT, servicii, contabilitate, turism, design şi publicitate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio