Ştiri locale

Crucea Roșie și Caritas Covasna au lansat programele de Crăciun pentru ajutorarea persoanelor nevoiașe

Crucea Roșie Covasna și filiala județeană a organizației Caritas au lansat programele caritabile derulate în fiecare an în perioada sărbătorilor de iarnă, cu scopul de a veni în sprijinul familiilor nevoiașe.

În acest an, prin intermediul programului „Tombola de Crăciun”, voluntarii Crucii Roșii Covasna și-au propus să pregătească pachete cu produse alimentare neperisabile pentru 700 de familii nevoiașe din judeţ. Preţul unei tombole este 10 lei, iar doritorii pot achiziţiona biletele de la sediul organizaţiei din Sfântu Gheorghe, strada Kós Károly nr.7, sau direct de la voluntari.

Publicitate

La fel ca în fiecare an, membrii organizației vor organiza la finalul lunii decembrie o tragere la sorți cu premii puse la dispoziție de diferite instituții și antreprenori din județ, și vor desemna câștigătorii tombolei din rândul persoanelor care au achiziționat bilete.

„Lansăm Tombola de Crăciun a Crucii Roşii Covasna. Scopul strângerii de fonduri este de a oferi sprijin alimentar pentru 700 de familii care trăiesc în condiții dificile. Biletele de tombolă pot fi achiziționate de la sediul Crucii Roșii și de la voluntarii organizației. Mulțumim antreprenorilor şi managerilor de instituții generoşi şi responsabili care au donat premiile pentru tombolă”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Crucii Roșii Covasna, în care se menționează că prin achiziționarea a 5 bilete de tombolă, o familie nevoiașă poate beneficia de un pachet cu alimente.

Prin intermediul programului „Tombola de Crăciun”, devenit deja o tradiție în județul Covasna, vor fi realizate pachete care vor conține alimente de bază, cum ar fi făină, zahăr, orez, ulei, paste făinoase, mălai, și chiar bomboane pentru pomul de Crăciun.

Cărți poștale care îndeplinesc dorințele copiilor sărmani, la Caritas Covasna

Și membrii Caritas Covasna au demarat un program prin care încurajează covăsnenii să le îndeplinească, de sărbători, dorințele copiilor aflați în centrul de zi al organizației. Într-o postare pe Facebook, aceștia explică, în patru pași, cum pot locuitorii din Sfântu Gheorghe, și nu numai, să devină „spiriduși de Crăciun”.

„Dacă vrei să faci un bine de Crăciun, ai nimerit în locul potrivit. Poți deveni cu ușurință un spiriduș, iar noi îți arătăm rețeta. Dacă ești din Sfântu Gheorghe, îți va fi mai ușor, pentru că tot ce trebuie să faci este să vii la biroul Caritas (strada Kós Károly, nr. 11) și să alegi o carte poștală cu silueta și dorințele copiilor de la centrul nostru de zi. Alegând o carte poștală, îl poți ajuta pe Moș Crăciun, poți îndeplini câte dorințe vrei de pe cartea poștală aleasă. Când ești gata, vino înapoi la biroul Caritas cu cadoul tău și cu cartea poștală. Și așa devii un spiriduș adevărat! Dacă locuiești puțin mai departe, poți solicita o carte poștală scriindu-ne la adresa de e-mail: ferenc.tibodi@caritas-ab.ro. Dacă nu poți să aduci cadoul la biroul nostru, ia în considerare posibilitatea de a-l trimite prin poștă. Poți aduce cadourile la biroul Caritas până pe 18 decembrie”, transmit membrii organizației.

Persoanele care vor să afle mai multe informații despre acest program, pot apela numărul de telefon: 0728 331 429 – persoană de contact: Tibodi Ferenc.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio