Ştiri locale

Crimă la Valea Crişului! O bătrână şi-a ucis soţul şi i-a păstrat cadavrul în casă luni de zile

Luni dimineața, polițiștii au sigilat împrejurimile unei case de lângă Biserica Reformată din Valea Crișului după ce în acea locuinţă a avut loc o crimă. D-nul András, în vârstă de 69 de ani, era dat dispărut de luni de zile, iar soția acestuia era suspectă de comiterea infracțiunii.

Domnul András a dispărut de la domiciliu la sfârșitul lunii august, dar soția sa a explicat că era cu rudele sale din județul Suceava. După un timp, copiii lui nefiind mulțumiți de răspuns, au început să îl caute și au aflat că tatăl lor nu era plecat la rudele îndepărtate, pentru că acestea nu-l văzuseră de mult timp.

Publicitate

În cele din urmă s-a aflat că bărbatul devenise victima unei crime, fapt constatat abia luni, 18 decembrie. Fiul victimei a venit acasă din Germania duminică după-amiază, iar mama sa l-a întâmpinat, dar comportamentul ei a fost ciudat și nu l-a lăsat pe fiul acesteia să intre într-una din camerele casei. În dimineața următoare, tânărul i-a cerut vehement mamei să îl lase în camera respectivă, spunând că trebuie făcut curat și că persistă un miros urât și puternic care trebuie înlăturat.

În acea cameră, fiul a găsit corpul tatălui, mutilat, descompus și înfășurat în folie de plastic. Corpul neînsuflețit al bărbatului stătea acolo de luni de zile.

Sursele oficiale nu au confirmat, dar localnici spun că unele părți ale corpului au fost găsite de poliție în grădină.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna spune că, potrivit investigației procuraturii din Sfântu Gheorghe, se pare că soția fusese atacată de soțul ei, acesta fiind violent în ultima perioadă. Pentru că s-au adunat atâtea nemulțumiri în ea, nemaiputând să suporte umilința, femeia se pare că a recurs la crimă.

„Este o sarcină specială a poliției de a ajuta victimele violenței domestice, așa că cerem oamenilor interesați să contacteze autoritățile cu încredere”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna.

Primarul comunei Valea Crișului, Sándor Kisgyörgy, nu a vrut să comenteze pentru presa maghiară această întâmplare: știe doar zvonuri care circulă în sat și nu dorește să ofere informații false. Acesta a declarat, în schimb, că avea la cunoştinţă despre dispariția bătrânului și că dorea ajutorul Poliției pentru elucidarea cazului de dispariție.

„Îmi pare rău că un astfel de incident tragic s-a întâmplat în mica noastră comunitate”, a declarat primarul.

În sat, ultima dată când a avut loc un astfel de caz tragic a fost la începutul anilor 1990, crimă care a fost soldată atunci cu două victime.

(Traducere din ziarul Háromszék)

Publicitate
banner we radio