Ştiri locale

Creştere semnificativă a virozelor şi pneumoniilor în ultima săptămână în judeţul Covasna

Numărul pneumoniilor a crescut cu peste 30% în judeţul Covasna, iar cazurile de viroze respiratorii înregistrează şi ele creşteri semnificative faţă de săptămâna precedentă, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna.

În ultimele zile au fost înregistrate 2.665 de viroze respiratorii (faţă de 2.216 cu o săptămână în urmă), iar în cazul pneumoniilor, numărul a crescut la 701, faţă de 482 în săptămâna precedentă.

Publicitate

Potrivit reprezentanţilor Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile din cadrul DSP Covasna, până în prezent nu au fost înregistrate cazuri de gripă.

„Avem o rată de creştere de 17% la virozele respiratorii, în săptămâna precedentă fiind înregistrate 2.216 cazuri, iar în această săptămână au fost centralizate 2.665 de cazuri. Este o rată de 11,76 cazuri la mia de locuitori. Şi în cazul pneumoniilor avem o creştere de 32%, de la 482 de cazuri săptămâna trecută, la 701 în această săptămână, şi avem activitate gripală zero, până în prezent nefiind depistate cazuri”, ne-a transmis Igyártó Gabriella, reprezentanta Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile.

Potrivit DSP Covasna, în majoritatea cazurilor este vorba despre forme uşoare şi medii, gradul de spitalizare fiind redus în raport cu numărul îmbolnăvirilor centralizate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio