Ştiri locale

„Crăciun complet” pentru sute de familii nevoiașe din județ, cu sprijinul Asociației Salvatore

Sute de familii din județul Covasna, care au posibilități financiare reduse, au primit în ultimele zile ajutoare în urma donațiilor făcute în cadrul campaniei „Cumpără bilet de tombolă ca și Crăciunul altora să fie complet”.

Peste 150 de pachete cu alimente de bază, și alte 200 cu dulciuri, au fost distribuite în această săptămână de către voluntarii Asociației Salvatore, la familii din 17 localități covăsnene, dar și la unele case de tip familial și centre de zi din județ.

Publicitate

„Am terminat distribuirea pachetelor cu alimente și dulciuri. Marți am fost în localitățile Baraolt, Căpeni, Biborțeni, Bodoș și Herculian, miercuri în Târgu Secuiesc, Ojdula, Sânzieni, Turia și Ghelința, iar joi am mers în Covasna, la Centrului de zi „Boldog Apor Vilmos”, și în localitățile Bodoc, Bixad, Coșeni, Valea Crișului, Moacșa și Ilieni”, ne-a transmis președintele Asociației Salvatore, Buna Hunor.

Devenită o tradiție în ultimii ani, campania derulată de Asociația din Sfântu Gheorghe, pentru sprijinirea persoanelor defavorizate, a fost diferită în acest an din cauza măsurilor anti-pandemie.  Cu toate acestea, rezultatele au fost peste așteptări.

„Ne-am propus să distribuim 100 de pachete, dar în total am reușit 150 de pachete cu alimente și 200 cu dulciuri. Anul acesta nu am putut să strângem donații în magazinele Merkur din cauza pandemiei, pentru că siguranța voluntarilor, a angajaților și cumpărătorilor este cea mai importantă! Voluntarii au vândut biletele pentru tombola de Crăciun și cu ajutorul lor am reușit să adunăm alimentele și dulciurile. Le mulțumim voluntarilor inimoși care s-au implicat în program, sponsorilor și, nu în ultimul rând, oamenilor care au cumpărat bilete de tombolă”, ne-a mai transmis președintele Asociației.

Pe lângă faptul că au contribuit la ajutorarea celor nevoiași, persoanele care au cumpărat bilete de tombolă au intrat în cursa pentru câștigarea premiilor puse la bătaie de Asociație, printre care diverse obiecte și produse hand-made, cursuri de prim ajutor, vouchere cadou puse în joc de câteva restaurante din județ, și chiar ședințe de masaj.

***

La finalul anului trecut, cu sprijinul donațiilor venite din partea covăsnenilor, voluntarii Asociației au putut distribui peste 500 de pachete cu alimente și alte 1.000 cu dulciuri, în localitățile Cernat, Târgu Secuiesc, Sânzieni, Turia, Ojdula și Ghelința, dar Casei de copii „Sfânta Catalina” din Plăieşii de Jos.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio