Ştiri locale

Cozi la vaccinuri în multe judeţe din ţară. Judeţul Covasna dispune de suficiente doze 

În plină epidemie de rujeolă mai multe judeţe din ţară dispun doar de jumătate din necesarul de vaccinuri, lucru care duce la întârzieri, iar unii părinţi ajung să scoată din buzunar banii pentru a-şi putea imuniza cât mai repede copiii.

Preşedintele Colegiului Medicilor de Familie din judeţul Covasna Covasna, dr. Lucia Sereş, ne-a declarat că şi la nivelul judeţului Covasna a existat o perioadă în care cabinetele medicale nu au dispus de vaccinuri suficiente, iar pacienţii au fost amânaţi.

Publicitate

„Au fost câteva probleme pentru că nu am avut vaccin. Nu s-a găsit, nu ne-a dat Sanepidul vaccin, dar acum avem şi totul e în regulă. (…) Mult timp nu am avut, când a fost, când nu a fost. Luni de zile i-am amânat pe pacienţi, şi bineînţeles că atunci au apărut probleme, dar acum nu mai avem probleme”, a declarat Lucia Sereş.

Aceasta a mai precizat că la ora actuală cabinetele medicale din judeţ dispun de doze suficiente, şi deşi încă mai există părinţi care refuză să îşi vaccineze copiii, numărul acestora nu este unul alarmant.

(Ioana Ardeleanu)

Declaraţii AUDIO dr. Lucia Sereş:

 

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio