Ştiri locale

Covăsneanul Mihai Tuşnea, noul campion naţional la poker

Dupa sase ore de joc in ultima zi si un deal in ultimii trei ramasi, Main Eventul Aniversar PokerFest Brasov s-a incheiat cu victoria lui Mihai Tuşnea din Sfântu Gheorghe care a intrat in lunga galerie a campionilor circuitului national, in penultimul festival al sezonului 2018, de unde a plecat cu trofeul si 24.000€ dupa ce a trecut la heads-up de Nicolae Claudiu Modrea, ultimul eliminat dintr-un field de 287:

Mihai Tuşnea a plecat semi-favorit in joc, pe 3 la fise la startul zilei, liderii detasati Cosmin Mihai Petrica si Eugen Gheorghe Polexa fiind eliminati, in ciuda stackurilor mari la start, pe locurile 4 si 5, in aceasta ordine, chiar inainte ca ultimii ramasi sa deschida discutia despre un deal. Discutia intre ultimii trei a lasat 1.500€ in joc, iar Tusnea si-a fructificat avantajul la fise castigand pana la urma trofeul.

Publicitate

Mihai Tusnea revine astfel in lumina clasamentelor dupa patru rezultate in turnee live, totalizand pana la aceasta victorie aproape 42.000$, ultimul scor venind de la un loc 13 in anul 2015 la winmasters Poker Open Bucuresti. Este interesant de remarcat ca grosul palmaresului lui Tusnea vine dupa un cash de 32.000$ la PCA 2014, unde a incheiat pe 47 in turneu.

Aceasta este o victorie atipica, venita din partea unui simpatic outsider – insa toti campionii din poker se trag din outsideri, ceea ce si da fascinatie acestui joc: in poker, oricine poate triumfa pe drept, fara acces la favoritisme, avantaje neloiale sau impostura. Majoritatea campionilor circuitului national PokerFest au revenit si ulterior la joc cu rezultate bune, unii din ei atingand gloria internationala, ceea ce dovedeste ca sansa e doar un catalizator al propriilor calitati, si nu coloana vertebrala a clasamentelor din poker.

Sursa: ro.pokernews.com

Publicitate
banner we radio