Info Trafic, Ştiri locale

Covăsneanul care a fugit după ce a accidentat mortal un pieton a fost arestat pentru 30 de zile

Instanța de judecată a admis vineri seară propunerea de arestare preventivă a bărbatului de 32 de ani. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, urmând ca acesta să fie introdus in Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Covasna.

Bărbatul de 32 de ani este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, conducere sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului după ce joi seară a condus băut și a accidentat mortal o persoană pe raza localității Turia, apoi a fugit de la fața locului.

Publicitate

Conform unor surse neoficiale, bărbatul le-a declarat poliţiştilor, iniţial, că nu el ar fi condus, ci o altă persoană aflată cu el în mașină, dar ulterior acesta şi-a recunoscut fapta.

Ştirea iniţială:

Joi seară, în jurul orei 20:50, polițiștii au fost sesizați printr-un apel prin 112, despre faptul că pe raza comunei Turia, o persoană ar fi fost accidentată mortal. Ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat că aspectele sesizate se confirmă și au identificat la fața locului corpul fără viață al unui bărbat de 63 de ani.

În cauză au fost demarate imediat verificările, iar în mai puțin de două ore de la primirea apelului, polițiștii au identificat atât autoturismul implicat, cât și pe cel care l-a condus la momentul producerii evenimentului.

Din cercetările efectuate până la acest moment s-a stabilit că, în timp ce conducea autoturismul în cauză, bărbatul de 32 de ani a surprins și accidentat mortal victima care se afla pe partea carosabilă. La momentul depistării șoferul nu a putut fi testat cu etilotestul din cauza stării avansate de abrietate, astfel că a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost reclotate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vineri după-amiază s-au făcut demersurile necesare astfel încât bărbatul de 32 de ani, cercetat acum pentru ucidere din culpă, conducere sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului, să fie prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Publicitate
banner we radio