Ştiri locale

Covăsnean surprins de camerele video în timp ce arunca deșeuri pe malul Oltului lângă Sfântu Gheorghe

Sătui să strângă după persoanele care aruncă gunoaie la voia întâmplării, unii locuitori ai județului au început să facă sesizări la Garda de Mediu Covasna. Așa se face că zilele trecute o persoană a fost amendată după ce camerele de supraveghere instalate pe malul râului Olt la Sfântu Gheorghe au surprins momentul în care arunca mai multe deșeuri rămase după o ieșire la iarbă verde.

Grămada de resturi, constând în doze de bere, PET-uri, plastic și cartoane, a fost descoperită de activistul de mediu Toró Attila, cunoscut pentru implicarea sa în acțiuni de protecție a mediului. În urma sesizării pe care acesta a făcut-o la Garda de Mediu, Poliția Locală Sfântu Gheorghe a reușit să îl identifice și amendeze pe făptaș.

Publicitate

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, activistul a transmis că a luat decizia de a face sesizarea întrucât s-a săturat să adune gunoaiele aruncate de alții.

„M-am săturat să strâng gunoiul pe care alții îl lasă constant în urma lor. Pe 19 august am notificat Garda de Mediu prin intermediul acestei platforme. Ei au sesizat Poliția Locală, care a pus capăt poveștii”, a scris activistul.

Într-un răspuns la petiția formulată de acesta, reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna au transmis că în urma verificărilor făcute, și pe baza imaginilor surprinse de camera de supraveghere administrată și pusă la dispoziție de ADI-SIMD Covasna, polițiștii locali au stabilit identitatea persoanei care a comis fapta, acesta fiind sancționat contravențional pentru nerespectarea normelor legale privind deșeurile. Totodată, zona a fost curățată, iar deșeurile au fost ridicate de operatorul regional de salubritate.

Potrivit șefului Poliției Locale Sfântu Gheorghe, este prima dată în acest an când o persoană este identificată pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere amplasate pentru depistarea celor care aruncă deșeuri în natură.

„Bărbatul a fost sancționat după ce a fost identificat pe baza camerelor video. Curățenie au făcut cei de la TEGA. În acest an, din câte știu, este prima persoană pe care reușim să o identificăm pe baza camerelor de supraveghere”, ne-a spus șeful Poliției Locale Sfântu Gheorghe, Hadnagy István.

Dacă surprindeți persoane în timp ce abandonează deșeuri în natură, sau încearcă să le elimine  prin ardere, puteți face o sesizare la Garda de Mediu Covasna, fie telefonic, la numărul: 0267 318 054, fie la adresa de e-mail: cjcovasna@gnm.ro. De asemenea, pot fi făcute sesizări online, pe platforma https://www.protectiamediului.org/gnm/scrie-garzii-de-mediu-covasna.

Dacă aveți posibilitatea, atașați sesizării și fotografii sau filmări, alături de coordonatele GPS ale zonei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio