Ştiri locale

Covasna, singurul judeţ din Regiune în care au scăzut salariile faţă de anul trecut

Covăsnenii sunt cei mai slab plătiți angajați din Regiunea Centru, având un câștig salarial mediu brut de 4.007 lei în luna martie a acestui an, relevă datele unui raport al Direcției Regionale de Statistică Sibiu, județ care de altfel se află în fruntea clasamentului cu cel mai  mai mare câștig salarial, respectiv 5.335 lei mediu brut.

Și în ceea ce priveşte câştigul salarial mediu nominal net, valoarea cea mai mare a fost înregistrată în județul Sibiu, de 3.253 de lei în luna martie, în vreme ce valoarea cea mai mică a fost înregistrată în judeţul Covasna (2.432 de lei).

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, câştigul salarial mediu net a înregistrat creşteri în toate județele mai puțin Covasna, unde a scăzut. Astfel, potrivit Direcției Regionale de Statistică Sibiu, citată de Agerpres, Sibiu a înregistrat o creștere cu 9,1%, județul Harghita 8,7%, o creștere cu 6% a fost înregistrată în Mureş, 5,9% în Alba, respectiv o creștere cu 2% în Braşov, în vreme ce județul Covasna a înregistrat o scădere cu 2,8%.

Efectivul de salariaţi înregistrat în Regiunea Centru la sfârşitul lunii martie a fost de 695.123 de persoane, din care 55,1% şi-au desfăşurat activitatea în cadrul serviciilor, 42,6% în industrie şi construcţii şi doar 2,3% în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit.

Publicitate
banner we radio