Ştiri locale

Covasna Dog Show revine la Bodoc după o pauză de un an. Peste 300 de câini din cele mai frumoase rase așteptați să participe

După o pauză forțată de un an, impusă de pandemia Covid-19, cei mai frumoși câini din țară și din străinătate concurează din nou în județul Covasna, la cea de a 5-a ediție a competiției Covasna Winner Dog Show, programată în weekendul 28-29 august.

Concursul, organizat de Asociația Chinologică Română – filiala județului Covasna, vine în acest an cu noutăți pentru iubitorii de câini, care vor putea participa la trei expoziții, respectiv una națională și două internaționale.

Publicitate

Organizatorii speră că la această ediție vor fi înscrise peste 300 de exemplare, atât din țară cât și din străinătate, însă numărul participanților ar putea fi chiar mai mare, având în vedere că ediția de anul trecut nu a putut fi organizată.

„Anul trecut din cauza pandemiei nu am putut organiza, nu a mai fost posibil, dar acum sperăm ca totul să decurgă normal. Sperăm să avem cel puțin 300 de câini înscriși în acest an, dar e posibil să fie și mai mulți având în vedere că evenimentul de anul trecut nu s-a putut ține. A fost o perioadă dificilă pentru noi, și mai ales pentru membrii Asociației noastre, pentru că avem membri din toată țara, (…) în prezent avem peste 200 de membri. Cu toții au așteptat expoziția de anul trecut, dar pentru că nu s-a ținut, fiecare s-a orientat. Nicăieri nu a fost o siguranță, pentru că oriunde te înscriai nu puteai fi sigur că se va și ține, multe dintre competiții au și fost anulate pe ultima sută de metri, când mai erau 2-3 zile, pentru că nu au primit avizele de la DSP. A fost foarte greu anul trecut, dar să sperăm că lucrurile vor decurge spre normal și că vom reveni la competițiile de până acum. Mesajul către participanți este să se înscrie în număr cât mai mare, le urăm baftă și realizări cât mai importante”, ne-a spus vicepreședintele Asociației Chinologice Covasna și președintele Asociației SmartDogs Club Romania, Bogdan Chirovan.     

În acest an, Covasna Dog Show va avea loc pe terenul de sport din localitatea Bodoc. În prima zi a competiției, în data de 28 august vor fi organizate două expoziții, respectiv Expoziția națională „CAC” și Expoziția internațională „CACIB”, iar ultima zi va fi dedicată exclusiv Expoziției internaționale „CACIB”.

Înscrierile se fac online, până pe data de 15 august (AICI), mai multe detalii despre competiție, arbitri, regulament, înscrieri, taxa de participare și chiar locațiile unde se pot caza participanții din străinătate sau din alte județe putând fi aflate accesând fie pagina de Facebook dedicată evenimentului (AICI), fie de pe site-ul Asociației Chinologice Covasna (AICI).

La ediția din 2019 au fost înscriși peste 300 de câini din cele mai frumoase rase, numărul concurenților fiind aproape dublu față de cel din anii precedenți.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio