Ştiri locale

CovAlpin a lansat înscrierile pentru a cincea ediție a taberei de fotografie „Culorile Toamnei”

Cu mai puţin de două luni rămase din vară, Asociația de Turism și Ecologie CovAlpin a lansat înscrierile pentru cea de a cincea ediție a taberei de fotografie „Culorile Toamnei”, adresată copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, și anunță că numărul de locuri este limitat.

Tabăra este programată să aibă loc în perioada 28 octombrie – 3 noiembrie, la Șugaș-Băi, unde sunt așteptați atât copiii începători în arta fotografiei, cât și cei care au cunoștințe avansate, cerințele minime pentru participare fiind înțelegerea setărilor și a modului de utilizare a aparatului foto, precum și cunoașterea regulilor de compoziție.

Publicitate

„Am deschis înscrierile pentru cea de a cincea ediție a taberei de fotografie Culorile Toamnei CovAlpin. Între 28 octombrie și 3 noiembrie ne adunăm din nou la cabana noastră preferată de la Șugaș Băi. Am pregătit surprize, elemente și locații noi (…) Spre deosebire de celelalte tabere, accentul va cădea mai mult pe partea practică și pe ateliere, sesiunile de teorie fiind mult mai reduse. Vom avea astfel mai mult timp pentru ieșiri”, au transmis organizatorii.

Copiii care doresc să descopere lumea prin obiectivul aparatului de fotografiat vor participa la cursuri de introducere în fotografie (istoria fotografiei, aparatul de fotografiat, componentele aparatului foto, tipuri de obiective), vor învăța regulile și principiile fotocompoziției, și vor primi informații importante despre tipurile de lumină în fotografie, fotografia de arhitectură și călătorie, fotografia de peisaj și wildlife, oamenii în fotografie și portretul.

„O imagine face cât 1000 de cuvinte. Toată lumea cunoaște această celebră expresie. O repetăm uneori obsesiv, fără să ne gândim că acea imagine trebuie cumva  transpusă cât mai fidel din cadrul acțiunii în cel material. În cazul fericit, prin tehnică și prin respectarea unor minime reguli de compoziție, rezultatul va fi cel dorit. Vom avea o imagine nu doar corect compusă, ci și grăitoare. Cine predă? Îl cheamă Alex și e prietenul nostru… Colegul, prietenul și fotograful nostru Alex Mazăre a pregătit pentru tabără nu doar niște fotografii frumoase, ci și materiale și exerciții destule pentru ca voi să puteți înțelege mai bine se întâmplă „în spatele” unei fotografii”, mai transmit organizatorii.

Taxa de participare este de 1.750 lei, putând fi achitată și prin tichete (card) de vacanță, și include cazarea timp de 7 zile / 6 nopți la cabana din Șugaș Băi, mesele, activități și intrări la diferite obiective, cum ar fi Lacul Sfânta Ana, satele de munte Măgura și Peștera, platoul Bucegilor, dealurile Holbavului (o nouă locație), sau Cheile Vârghișului. La final, copiii vor primi diplome și suveniruri, potrivit organizatorilor.

Numărul locurilor este limitat la cel mult 14 participanți, fiind asigurat transport din București, în acest sens fiind disponibile 8 locuri în tabără.

Pentru înscrieri și detalii, cei interesați pot accesa site-ul: https://covalpin.ro/

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio