Ştiri locale

Copilul bătut de un profesor covăsnean are 12 ani şi necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc au anunţat miercuri că elevul care a ajuns la spital vinerea trecută după ce ar fi fost bătut de un profesor de la o şcoală din judeţ are 12 ani. Medicul legist care a examinat elevul a stabilit că leziunile traumatice suferite necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale.

În acest caz, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc a înregistrat un dosar penal pe numele profesorului bănuit de agresarea fizică a mai multor elevi, informează reprezentanţii instituţiei. Bărbatul S.Z., în vârstă de 39 de ani, este cercetat pentru purtare agresivă, fiind bănuit că ar fi lovit patru elevi minori. Reprezentanţii Consiliului Elevilor Covasna spun că incidentul s-ar fi petrecut la o şcoală gimnazială din Turia.

Publicitate

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc a fost înregistrat un dosar penal, urmare sesizării adresate (…) de către reprezentanţii unei unităţi sanitare din judeţul Covasna, cu privire la prezentarea în vederea acordării de îngrijiri medicale a unei persoane minore, în vârstă de 12 ani, care a relatat că a fost agresată fizic de un cadru didactic, în timpul orelor de curs, în ziua de 07.10.2022. Din cercetări au rezultat date în sensul că respectivul cadru didactic, în aceeaşi zi, în timpul orelor de curs, a lovit încă trei elevi minori. În cauză, prin ordonanţa din 08.10.2022 a organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare, confirmată de procuror, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cadrul didactic, cu privire la săvârşirea a patru infracţiuni de purtare abuzivă. La 08.10.2022, persoana vătămată minoră, care s-a prezentat la unitatea sanitară, a fost examinată de către un medic legist, care a concluzionat că prezenta leziuni traumatice pentru a căror vindecare sunt necesare 3-4 zile îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc.

Amintim că în cursul zilei de sâmbătă, profesorul a fost reţinut pentru 24 de ore. Polițiștii au stabilit că acesta ar mai fi lovit alți 3 elevi din unitatea de învățământ respectivă.

Publicitate
banner we radio