Ştiri locale

Copil de 15 ani, arestat pentru 30 de zile după ce a tâlhărit şi furat de la două femei din Sfântu Gheorghe

IPJ Covasna anunţă că joi, 16 ianuarie, în jurul orei 14:00 polițiștii din Sfântu Gheorghe au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 67 de ani, care a reclamat faptul că pe strada Lăcrămioarei, o persoană necunoscută, i-a smuls sacoșa din material textil pe care o avea asupra ei şi a scos din interiorul sacoșei un portofel conținând suma de aproximativ 1000 lei, 200 de euro și două carduri bancare. După cele întâmplate autorul a fugit de la fața locului.     

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, suspectul pentru săvârșirea infracţiunii de tâlhărie a fost identificat în persoana unui minor în vârstă de 15 ani, din Sfântu Gheorghe.

Totodată, minorul în cauză este bănuit de săvârșirea unui alt furt la data de 5 ianuarie 2020, dată în care, în jurul orei 17:00 o femeie în vârstă de 57 ani, din Sfântu Gheorghe, a reclamat faptul că, în timp ce se afla la cumpărături într-un magazin din localitate, un autor necunoscut, profitând de neatenția acesteia, i-a sustras din căruciorul pentru cumpărături o poșetă în care se afla suma de 250 lei, un telefon mobil și mai multe documente personale, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 2000 lei.

Față de minor s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, iar la data de 17 ianuarie a fost prezentat Judecătoriei Sfântu Gheorghe cu propunere de arestare preventivă. În urma deliberării, instanța a emis un mandat de arestare perventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

​Facem precizarea că, în cazul prezentat, dispunerea reținerii pentru 24 de ore precum și  emiterea mandatului de arestare preventivă sunt măsuri reglementate de Codul de Procedură Penală, și nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări  sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor de tâlhărie și furt.

Foto Arhiva

Publicitate
banner we radio