Ştiri locale

Controalele pentru supravegherea circulaţiei animalelor, intensificate în contextul extinderii pestei porcine

Controalele pentru supravegherea circulaţiei animalelor şi transportului produselor animaliere vor fi intensificate în perioada următoare pe raza judeţului Covasna, în contextul apariţiei unor noi focare de pestă porcină în judeţele limitrofe Vrancea şi Buzău, a declarat directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Covasna, dr. Siko Barabasi Sandor.

Potrivit acestuia, membrii Centrului Local pentru Combaterea Bolilor s-au întrunit luni la sediul Prefecturii din municipiul Sfântu Gheorghe, unde au discutat despre problema pestei porcine, despre pesta micilor rumegătoare care a ajuns în Bulgaria şi ameninţă România, precum şi despre intensificarea măsurilor de supraveghere şi control.

Publicitate

„Având în vedere că focarele apărute se află la distanţă de judeţul Covasna, nu s-au dispus măsuri urgente, dar vor fi intensificate acţiunile de supraveghere a circulaţiei animalelor vii, precum şi a produselor de origine animală. Şi pesta micilor rumegătoare este foarte contagioasă, deci este nevoie de vigilenţă maximă”, a declarat Siko Barabasi Sandor.

Directorul DSV Covasna a mai spus că, având în vedere contextul epidemiologic existent, medicii veterinari au început acţiunea de inspecţie a stării de sănătate a efectivelor de animale din exploataţiile şi gospodăriile populaţiei, acţiune care se va încheia în jurul datei de 15 decembrie, prilej cu care se va face atât o inventariere, cât şi o evaluare clinică a acestora.

(Agerpres)

 

Publicitate
banner we radio