Info Trafic

Controale ale Poliţiei Rutiere la transportul public de persoane: amenzi de peste 13.000 de lei în judeţul Covasna

Polițiști din cadrul Serviciul Rutier împreună cu polițiști din cadrul polițiilor municipale și orășenești au desfășurat activități specifice, care au vizat controlul legalității transportului public persoane inclusive transportul de elevi.

Astfel, la data de 10 octombrie a.c., polițiștii rutieri au desfăşurat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, impunerea respectării normelor de circulație pe drumurile publice și prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere.

Publicitate

Polițiștii au verificat deținerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorii de transport și conducătorii auto, respectarea traseului și a graficului de circulație, respectarea capacității maxime de încărcare, precum și valabilitatea inspecției tehnice.

De asemenea, polițiștii au testat alcoolscop conducătorii vehiculelor care transportă persoane

În urma activităților desfășurate, au fost controlate peste 60 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.580  de lei.

Pentru siguranța pasagerilor dar și a celorlalți participanți la trafic, aceste acțiuni vor continua în scopul prevenirii și combaterii oricăror abateri de la respectarea normelor legale privind transportul de persoane.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio