Ştiri locale

Contract de aproape 9 milioane de lei încheiat de Primăria Târgu Secuiesc pentru reabilitarea şi extinderea Policlinicii Spitalului Municipal

Primăria Târgu Secuiesc a semnat, în cursul zilei de miercuri, contractul de finanţare pentru extinderea şi dotarea Policlinicii Spitalului Municipal, valoarea totală a investiţiei fiind de aproape 9 milioane de lei fără TVA, informează reprezentanţii instituţiei.

Lucrările vizează, printre altele, reabilitarea clădirii existente, extinderea Policlinicii cu un corp nou de clădire complet dotat, amenajarea unor cabinete pentru tratament, dotarea ambulatoriului cu aparatură modernă, dar şi dotarea clădirii cu panouri solare în vederea eficientizării consumului de energie electrică.

Publicitate

„Astăzi, primarul Bokor Tibor a semnat, cu reprezentantul firmei Conico, Szőcs Gyula, contractul de finanțare pentru extinderea și dotarea infrastructurii ambulatorii în municipiul Târgu Secuiesc. Obiectivele specifice ale proiectului sunt reabilitarea clădirii existente, extinderea cu un corp nou de clădire complet dotat, camere pentru tratamente pentru 6-8 cabinete, dotarea ambulatoriului cu aparatură modernă şi dotarea clădirii cu colectoare solare”, au transmis reprezentanţii Primăriei.

În ultimul an, Spitalul Municipal Târgu Secuiesc a beneficiat de finanțare substanțială din partea statului, Primăriei și a unor sponsori locali, care au făcut posibilă înlocuirea echipamentelor medicale vechi de peste două decenii, cu unele digitale, de ultimă generație.

Printre echipamentele recent achiziționate se numără câte un ecograf doppler pentru secţia Ginecologie și cea de Radiologie, care le oferă medicilor informaţii despre fluxul și circulația sângelui în vase, un audiometru pentru secția ORL, un dermatoscop digital pentru secția de Dermatologie, 3 aparate EKG pentru Medicina Internă și un aparat de radiografie modern.

Şi Secția de Chirurgie a Spitalului, intrată în renovare în urmă cu aproape doi ani, va fi inaugurată în curând, lucrările fiind aproape de final. Modernizarea acestei secţii a fost realizată printr-o finanţare nerambursabilă în valoare de aproape 2,9 milioane lei, alocată prin Programul Operaţional Regional, sumă la care s-au adăugat alte câteva milioane de lei din bugetul propriu al Primăriei.

Lucrările au constat, printre altele, în instalarea unor panouri fotovoltaice ca sistem alternativ de producere a energiei electrice, modernizarea sistemului de ventilare mecanică, schimbarea corpurilor de iluminat cu unele cu performanţă superioară din punct de vedere luminotehnic şi consum de energie redus.

Anul trecut, spitalul beneficiat și de o finanțare în valoare de două milioane de euro din partea Ministerului Sănătăţii, pentru dotarea cu aparatură medicală modernă. Totodată, sala de operaţie a secţiei de Ortopedie a spitalului a fost echipată cu un aparat medical de imagistică de ultimă generaţie, achiziţionat din fonduri europene.

Tot anul trecut, unitatea medicală a primit o sponsorizare de 65.000 de euro din partea companiei austriece HS Timber Productions, pentru echiparea şi modernizarea bucătăriei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio