Ştiri locale

Consiliul Judeţean organizează prima Gală a Turismului din judeţul Covasna

Cei mai buni „actori” din turismul covăsnean vor fi premiaţi luna viitoare în cadrul unei gale organizate în premieră de către Consiliul Judeţean şi Camera de Comerţ şi Industrie Covasna, cu scopul de a evidenţia efortul şi implicarea acestora în dezvoltarea turismului local.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Grüman Róbert, a declarat că în cadrul galei „Visit Covasna” vor fi acordate câte trei premii la 18 categorii, respectiv marketing turistic online, evenimente turistice, centre de echitaţie şi turism ecvestru, atelierele meşteşugăreşti, agenţii de turism, ghizi de turism, chelner, barman/barista, bucătar, fast-food, restaurant clasic, camping, motel sau tabără, cameră sau apartament de închiriat, pensiune din zonă rurală, pensiune din zonă urbană, cazare în castele şi conace, hoteluri de 1-2 stele şi hoteluri de 3-4 stele.

Publicitate

Potrivit acestuia, nominalizarea candidaţilor poate fi făcută de către orice persoană pe site-ul www.gala.visitcovasna.com, în perioada 19 februarie – 4 martie a.c.

Desemnarea câştigătorilor va fi făcută pe baza votului publicului, care îşi poate exprima opţiunile în perioada 5-17 martie, precum şi pe baza votului unui juriu de specialitate format din nouă persoane.

„Evenimentul este dedicat tuturor operatorilor de turism din judeţul Covasna, scopul principal fiind aprecierea eforturilor depuse de aceştia pentru creşterea atractivităţii turistice a zonei. În cadrul galei va avea loc şi o conferinţă turistică, urmată de decernarea premiilor câştigătorilor celor 18 categorii care acoperă o paletă largă din industria turismului. Orice persoană are posibilitatea să îşi propună favoriţii la categoriile specificate şi dorim să lansăm şi o invitaţie către locuitorii judeţului Covasna, dar şi către turiştii care au vizitat judeţul Covasna ca să îşi voteze favoriţii. Decernarea premiilor va avea loc în data de 21 martie, începând de la ora 17,00, în sala de conferinţe a hotelului Fidelitas din Sfântu Gheorghe”, a declarat Grüman Róbert.

Acesta a precizat că evenimentul va fi organizat anual, pentru o mai bună cunoaştere a oamenilor care lucrează în domeniul turismului, a iniţiativelor acestora, dar şi pentru a stimula creşterea calităţii serviciilor oferite turiştilor.

„Ne dorim ca în cadrul acestei gale să aducem în lumina reflectoarelor şi pe acei oameni care sunt în spatele scenei, să spunem aşa, în culise, care, spre exemplu, prepară o mâncare foarte bună, pe care o apreciem, dar nu ştim cine este bucătarul care a făcut-o”, a declarat Laszlo Endre, vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, unul dintre membrii juriului.

Organizatorii evenimentului au mai menţionat că judeţul Covasna a fost vizitat anul trecut de peste 100.000 de turişti din ţară şi străinătate, un număr care a crescut constant în ultimii cinci ani.

„Noi credem că terminarea autostrăzii Transilvania şi punerea în funcţiune a aeroportului de la Ghimbav-Braşov, în următorii ani, vor aduce un nou flux de turişti în judeţul Covasna. Sperăm, chiar, la o dublare a numărului turiştilor care vor veni în judeţ şi, bineînţeles, dorim să tragem şi un semnal către toţi antreprenorii care sunt implicaţi în turism să fie pregătiţi pentru a primi acest aflux de turişti”, a mai spus Grüman Róbert.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio