Ştiri locale

Consiliul Județean Covasna va finanța cu 50.000 de lei organizarea evenimentelor din cadrul Zilei Naționale a României

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a aprobat, joi, alocarea sumei de 50.000 de lei pentru organizarea Zilei Naţionale a României, aprobând, totodată, încheierea unui contract de asociere cu Prefectura Covasna şi Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, în vederea desfășurării manifestărilor.

În cadrul ședinței, preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor, a subliniat că Prefectura este principalul organizator, dar autoritățile locale din întreg județul contribuie la finanțarea acestui eveniment.

Publicitate

Proiectul de hotărâre privind participarea Județului Covasna la evenimentele ocazionate de Ziua Națională a fost introdus de urgență pe ordinea de zi, la primul punct, motivul fiind acela că până la data evenimentului plenul Consiliului Județean nu se va mai întruni.

„Motivul urgenței adoptării hotărârii o constituie faptul că până la data desfășurării evenimentului, deci până pe 1 decembrie, (Prefectura – n.r.) trebuie să se organizeze și să aibă siguranța solicitării alocării sumei de 50.000 de lei. În data de 15 noiembrie, Prefectura Covasna ne-a înaintat o adresă în acest sens, și propun să fie dezbătut la primul punct pe ordinea de zi. Proiectul de hotărâre a fost prezentat în Comisiile de specialitate și conține și un act adițional, o să facem o convenție între Prefectură, Consiliul Județean Covasna și Teatrul Andrei Mureșanu. În adresa Prefecturii figurează detaliat sumele necesare pentru desfășurarea acestui eveniment. Aș vrea, totodată, să vă informez că noi suntem o parte a celor care finanțează acest eveniment. Desigur, și Primăria Sfântu Gheorghe finanțează la rândul său, dar și celelalte orașe participă în organizarea acestui eveniment. Dar, ceea ce este important, este că organizatorul principal este Instituția Prefectului”, a transmis președintele CJ Covasna, Tamás Sándor.

Suma va fi alocată din bugetul judeţului în baza unui contract de asociere între CJ Covasna, Instituţia Prefectului şi TAM.

Conform adresei înaintată Consiliului Județean, Prefectura Covasna a solicitat suma de 12.000 de lei în vederea organizării unui itinerar religios-istoric în parohiile ortodoxe din județ (Liga Andrei Șaguna); 12.000 de lei pentru editarea și tipărirea volumului „Cetățeni de onoare ai comunității românești din Sfântu Gheorghe și prietenii lor de pretutindeni” – Centrul European de Studii Covasna-Harghita; 8.500 de lei pentru organizarea unui spectacol original al teatrului din Suceava, Film documentar despre copilăria lui Eminescu, Concert de muzică clasică românească și spectacolul de copii al trupei Artya – Teatrul “Andrei Mureșanu”.

De asemenea, suma de 7.500 de lei va fi direcționată pentru organizarea unei expoziții de artă cu moment artistic muzical (Asociația Open Minds), iar pentru programul cultural artistic dedicat Zilei Naționale, organizat de Asociația Suflu Românesc de Dezvoltare Locală și Culturală Târgu Secuiesc, a fost solicitată suma de 10.000 lei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio