Ştiri locale

Consiliul Judeţean Covasna va finanţa cu 10.000 de lei organizarea celei de-a VII-a ediţii a Festivalului de teatru DbutanT

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a aprobat, luni, încheierea unui acord de parteneriat cu Teatrul „Andrei Mureşanu” (TAM) din Sfântu Gheorghe şi finanţarea cu 10.000 de lei a celei de-a VII-a ediţii a Festivalului-concurs DbutanT, care va avea loc în luna octombrie.

Conducerea TAM a precizat că DbutanT este singurul festival de teatru din ţară care se adresează artiştilor debutanţi, iar acesta s-a bucurat până acum de un adevărat succes atât în rândul artiştilor aflaţi la început de carieră, cât şi în rândul publicului, sălile fiind arhipline la toate reprezentaţiile.

Publicitate

„Fiecare ediţie este dedicată unei categorii artistice. Astfel ediţia I a fost dedicată actorilor, a doua regizorilor, a treia scenografilor, a patra compozitorilor de muzică de teatru şi coregrafilor, a cincea actorilor, iar cea de-a şasea regizorilor. Într-un ciclu prestabilit, ediţia 2022 readuce în atenţia juriului scenografii debutanţi. Conceptul gândit de organizatori la iniţierea acestui program, structurat în proiecte anuale, are la bază tocmai această ciclicitate, astfel că în ediţiile viitoare categoriile artistice sunt reluate în aceeaşi ordine, fiind dedicate noilor generaţii de absolvenţi de facultate, master sau studii doctorale”, a menţionat managerul teatrului, Anna Maria Popa.

Astfel, pe lângă caracteristica culturală, proiectul include şi o latură educativă, cei cinci membri ai juriului, format începând cu ediţia a treia din specialişti din ţară şi străinătate, susţinând workshop-uri tematice atât pentru artiştii nominalizaţi, cât şi pentru publicul interesat.

Printre participanţi se numără an de ani şi mulţi tineri covăsneni, elevi ai Liceului de Arte „Plugor Sandor” din Sfântu Gheorghe, dar şi ai altor structuri şcolare.

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului concurs DbutanT va avea loc în perioada 11-25 octombrie 2022.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio