Ştiri locale

Consiliul Judeţean Brașov: Din aprilie încep angajările pentru aeroport, iar de la 1 noiembrie 2022 se va da drumul la zboruri

Cu un stadiul al lucrărilor ajunse la un nivel de 70-80%, reprezentanții Consiliului Județean Brașov estimează că Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va putea fi dat în folosință în noiembrie 2022, transmite Agenţia de presă Rador.

Responsabilul cu implementarea proiectului Aeroportului Brașov, Alexandru Anghel, speră ca lucrările să se încheie în primul trimestru al anului viitor, după care, până la inaugurarea din 1 noiembrie 2022 se vor face testele tehnologice și angajarea de personal. Practic, angajările vor începe din aprilie 2022, astfel încât angajații să aibă timpul necesar pentru formare și să înceapă cât mai repede activitatea efectivă.

Publicitate

„Săptămâna aceasta se va semna contractul pentru proiectarea spațiului aerian și a procedurilor de zbor. Urmează să se finalizeze evaluarea documentației pentru clădirea de contingență și echipamentele de radionavigație, după care se semnează contractul și se dă ordinul de execuție, proiectare și furnizare a acestor echipamente. Avem în derulare contracte cum este drumul de acces din drumul județean și parcarea din fața terminalului, drumul de handling care se continuă cu drumul tehnologic, pentru accesul echipamentelor la platformă, uzina electrică și rezerva de apă, cabine de poartă remiza PSI, toate acestea estimăm că vor fi gata la începutul anului viitor”, transmit reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov.

La această oră la Aeroportul internațional Ghimbav-Brașov sunt finalizate pista, calea de rulare, platforma, balizajul și terminalul, pentru care se vor face probele de punere în funcțiune.

Tot într-un stadiu avansat este și demararea lucrărilor de construire a căii ferate spre Aeroport, a precizat reprezentantul CJ Brașov, Alexandru Anghel.

Acesta a mai spus că mai mulți operatori aerieni se interesează periodic pentru a afla stadiul lucrărilor și pentru a deschide linii de zbor spre și dinspre aeroportul de la Ghimbav, singurul din România care a fost construit de la zero în ultimii 50 de ani.

În ceea ce privește operarea, președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, declara în septembrie anul trecut că se va începe operarea de către Regia Aeroportul din subordinea CJ Brașov, urmând ca ulterior urmând să existe și alte abordări.

Publicitate
banner we radio