Ştiri

Conducerea Aeroportului Braşov vine cu precizări: „Suntem în discuţii avansate pentru curse zilnice spre Budapesta”

În conferința de presă pe care au susținut-o joi pe tema Aeroportului de la Braşov, președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, și directorul Regiei Autonome „Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav”, Alexandru Anghel, au vorbit din nou despre criteriile pe baza cărora se stabilesc destinațiile de zbor, scrie mytex.ro.

„Destinațiile sunt stabilite de operatori, de companiile aeriene, care le-au lansat din timp tocmai pentru a vedea ce este de interes, ce este rentabil. Nu poți avea o cursă cu 30 de pasageri într-un avion de 120 de locuri, pentru că nu e deloc profitabil. Iar dacă anulezi curse înainte de zbor, plătești și despăgubiri”, a subliniat Adrian Veștea.

Anularea unor curse nu este surprinzătoare, spune Alexandru Anghel.

Pe piaţa aeronautică, 15%-16% din curse se închid. Dar se deschid altele. Trebuie să ne aşteptăm ca şi la noi să se desfiinţeze curse. Important este să închidem un an cu mai multe curse decât în anul anterior. Acum, handicapul Braşovului este că nu are istoric. Piaţa se construieşte acum şi cred că trebuie să le mulţumim celor de la Dan Air că au curajul și au venit pe o piaţă nouă”, a mai spus Anghel.

Acesta a menționat că una dintre destinațiile abandonate de Dan Air, cea spre Budapesta, va fi preluată de alt operator, cu care negocierile sunt foarte avansate, iar cursele spre și dinspre capitala Ungariei vor avea frecvență zilnică.

La modul concret, începând cu 15 iunie, avem compania Dan Air, care va opera cursele Nurnberg, Stuttgart, Barcelona, Bruxelles, Munchen și Londra. Wizz Air-ul va începe din luna august și din septembrie curse de Londra și de Dortmund. Și mai avem discuții, sunt foarte avansate, să înceapă cursele de Budapesta, Paris, Tel Aviv. Urmează să concretizăm. Budapesta se discută de frecvență zilnică, alt operator decât Dan Air. Cursele charter sunt ale turoperatorilor, se vor opera cu HiSky, cu Animawings, eventual cu TAROM, către Antalya și Creta” , a mai spus Anghel.

Pe 15 iunie vor avea loc primele două zboruri de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav. Primul avion care va ateriza oficial la Ghimbav este o cursă care va veni de la Stuttgart și va ajunge la destinație la ora 9.00.

În aceeași zi va fi efectuat și un zbor inaugural, București – Brașov, de către TAROM, cursa care ar urma să aducă oficialități și personalități de prim rang la Brașov.

Pe de altă parte, compania de stat este marele absent, în afară de curse charter de la Brașov. Alexandru Anghel a explicat de ce. „TAROM este acum în monitorizare, fiind într-un plan de reorganizare. În aceste condiţii, nu poate deschide noi destinaţii. După ce trece de această etapă și își rezolvă problemele, Braşovul este pe lista TAROM”.

 

Publicitate
banner we radio