Ştiri locale

Concurs de fotografii cu telefonul mobil, ateliere și cursuri foto gratuite, la Curtea Tinerilor de la Zilele Sfântu Gheorghe

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani sunt așteptați să se înscrie la un concurs de fotografii cu telefonul mobil, organizat de Biroul pentru Tineret al Primăriei Sfântu Gheorghe, Școala Populară de Arte și Meserii și Curtea Tinerilor, în cadrul ediției din acest an a Zilelor Sfântu Gheorghe.

Tema concursului este „Întâlniri”, iar participanții vor avea de realizat cu telefonul mobil o fotografie care să surprindă atmosfera din cadrul Săptămânii Culturale a Zilelor Orașului. Cele mai reușite fotografii vor fi expuse la Curtea Tinerilor, în perioada 29 aprilie – 1 mai.

Organizatorii pun la bătaie și premii în bani, dar și tabere și ateliere de fotografie organizate de Școala Populară de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe, iar concurenții vor putea participa gratuit la cursuri de formare și sesiuni de editare foto.

„În zilele noastre folosim telefoanele mobile pentru a face fotografii pe care mai apoi să le putem împărtăși cu ușurință și cu plăcere prietenilor și cunoștințelor (…) Arată-ne Săptămâna Culturală a Zilelor Sfântu Gheorghe prin obiectivul tău! Scoate telefonul mobil și creează-ți lucrarea cu tema ÎNTÂLNIRI! Te vom ajuta să îți pregătești lucrarea. Școala Populară de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe oferă două cursuri de formare gratuite înainte de termenul limită. Pe 21 aprilie, înainte de începerea Săptămânii Culturale, poți participa la un atelier rapid de fotografie cu telefonul mobil, astfel încât să fii pregătit pentru a realiza cea mai bună fotografie. Ulterior, înainte de data limită de trimitere, pe 28 aprilie, vom organiza o sesiune de editare a fotografiilor cu telefonul. Participarea la aceste prezentări nu vă obligă să participați la concurs”, transmit organizatorii, într-o postare pe Facebook.

La concurs pot participa tineri din județele Covasna și Harghita. Fiecare participant va avea de trimis o fotografie, care va fi ulterior evaluată de un juriu profesionist și supusă votului online  până în data de 1 mai, ora 17:00.

Fotografiile pot fi trimise la adresa fotoifjusag@gmail.com până în data de 29 aprilie, ora 07:00, iar rezultatele vor fi anunțate pe 1 mai, ora 18:15, pe scena de la Curtea Tinerilor.

Din juriul concursului fac parte Gáj Nándor, directorul Școlii Populare de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe, fotograful de renume internațional Huszár Szilamér și Bicsak Gergely, fotograf voluntar în cadrul Biroului de Tineret Sfântu Gheorghe.

Marele premiu va consta în participarea la o tabără de fotografie organizată de Școala de Arte și Meserii, dar și un voucher în valoare de 500 de lei.

Locurile 2 și 3 vor fi premiate cu vouchere în valoare de 200, respectiv 100 de lei și participarea la ateliere de fotografie. Va exista și un premiu al publicului, respectiv un premiu special acordat de Școala de arte și Meserii, transmit organizatorii.

Mai multe detalii legate de condițiile de participare, regulament și înscriere pot fi aflate AICI.

În acest an, tinerii vor avea un spațiu nou, programele de la Curtea Tinerilor urmând să se desfășoare, în premieră, în curtea fostei fabrici de țigarete din Sfântu Gheorghe.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio