Ştiri locale

Concerte Rednex, DJ Project şi Matteo, în septembrie la Zilele Staţiunii Covasna

Mai e mai puţin de o lună până la cea de a 22-a ediţie a Zilelor Oraşului Covasna însă organizatorii au început deja pregătirile şi au făcut publice numele câtorva dintre artiştii invitaţi în acest an, printre aceştia şi trupa suedeză Rednex, formaţia Akcent, DJ Project sau Matteo.

Primarul staţiunii, Gyerő József, ne-a precizat că programul ediţiei din acest an, care va avea loc în perioada 5-9 septembrie, va cuprinde, printre altele, concerte de muzică simfonică, spectacole de dans şi muzică populară ale formaţiilor şi ansamblurilor locale, un concurs automobilistic şi unul gastronimic, iar Primăria va felicita cu această ocazie cuplurile care aniversează nunta de aur sau de argint.

Publicitate

„Acum punem la punct detaliile, în mare va fi formatul de anul trecut, vom avea cam aceleaşi tipuri de programe. Vineri vor urca pe scenă DJ Project, formaţia Omen din Ungaria – o formaţie rock foarte cunoscută şi apreciată de publicul de nişă, dar şi o formaţie din oraşul înfrăţit Pápa – „The soul experience”. Sâmbătă vom avea concert Delhusa Gjon, un cântăreţ din Ungaria şi Balázs Păli, respectiv trupa Akcent care va susţine un concert live; iar duminică vor concerta Matteo şi Zoltán Erika – o solistă din Ungaria cu formaţia ei, după care vor urma focurile de artificii şi în închidere concertul trupei Rednex”, ne-a spus primarul oraşului Covasna.

Potrivit acestuia, suma alocată pentru organizarea acestui eveniment este destul de mică, iar edilul speră că şi în acest an Primăria va beneficia de sprijinul sponsorilor, mai ales că onorariul artiştilor invitaţi va fi plătit, în mare măsură, din încasările cu titlu de sponsorizare, respectiv din închirierea locurilor pentru comercianţii care se vor înscrie şi vor participa la ediţia din acest an.

„Sper să nu depăşim bugetul de anul trecut, deocamdată avem o sumă destul de mică alocată din banii contribuabililor, şi sper să avem sprijinul sponsorilor aşa cum am avut şi în anii precedenţi. Din încasările cu titlu de sponsorizare, respectiv din închirierea locurilor pentru comercianţii prezenţi în zilele respective vom asigura bugetul necesar acestui eveniment. Suma o vom afla la final. Mereu sunt opinii pro şi contra. Pe de-o parte avem nişte aşteptări din partea publicului şi atunci trebuie să asigurăm prezenţa interpreţilor care să satisfacă aşteptările fiecărui grup ţintă. Pe de altă parte, trebuie să ne vedem lungul nasului pentru că au fost, de exemplu, propuneri să invităm trupa Carla`s Dreams, dar dacă îi invităm golim bugetul pe trei zile, iar noi trebuie să asigurăm în aceste trei zile un program atractiv, trebuie să îi asigur comerciantului, de exemplu, publicul potenţial prin prisma interpreţilor, iar interpreţii sunt plătiţi din banii comerciantului. Îi ascultăm şi pe cei cărora se adresează acest eveniment dar trebuie să avem în vedere şi aceste restricţii de ordin financiar”, ne-a explicat Gyerő József, care apreciază că trupa suedeză Rednex va avea onorariul cel mai mare dintre invitaţii din acest an.

Vom reveni cu programul complet în curând.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio