Ştiri locale

Conacele şi băile tradiţionale din judeţul Covasna se bucură de mare popularitate printre turiştii braşoveni

La târgul de turism Transylvania Tourism Fair (TTF) ce s-a desfăşurat în perioada 17–19 martie la Braşov, judeţul Covasna a fost reprezentat prin Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna şi Asociaţia Aquasic.

Transylvania Tourism Fair a luat naștere în anul 2007 şi este una dintre cele mai importante manifestări din domeniul turismului, la care participă, printre altele, agenții de turism și touroperatori, stațiuni turistice, complexe balneare, hoteluri și companii hoteliere.

Publicitate

Judeţul Covasna a participat la târg cu un stand separat. Potrivit directorului Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, Jánó Szabolcs, este important să ne prezentăm la târgurile turistice organizate la nivelul regiunii şi să promovăm obiectivele turistice ale  judeţului nostru.

„Braşovul este aproape de noi şi, la sfârşit de săptămână, mulţi turişti aleg ca destinaţie de vacanţă judeţul nostru. În cele mai multe cazuri, aceştia vizitează zonele cu lacuri sau preferă liniştea pădurilor şi a câmpurilor, dar şi pârtiile noastre de schi sunt tot mai populare, datorită faptului că sunt locuri mai puţin aglomerate, dar şi mai ieftine. La târgul de la sfârşitul săptămânii, mulţi s-au interesat de apele termale şi băile tradiţionale, dar mai multe persoane şi-au manifestat curiozitatea în legătură cu oportunităţile de recreere oferite de staţiunile Balvanyos şi Covasna. De asemenea, s-au bucurat de un mare succes cataloagele «Cele şapte minuni ale judeţului Covasna» şi «Ţinutul Secuiesc»” – a explicat directorul.

În cadrul târgului de turism, o atenţie deosebită s-a acordat conacelor din judeţul Covasna, fapt care a confirmat pe deplin convingerea specialiştilor locali din domeniul turismului că pachetele turistice pentru castele şi conace merită dezvoltate, deoarece există cerere pe piaţă. Pe lângă faptul că vizitează cu plăcere aceste obiective, turiştii consideră că serviciile de cazare şi masă oferite aici sunt unele speciale.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Covasna

\"targ \"targ

Publicitate
Publicitate
banner we radio