Ştiri locale

Comuna Sita Buzăului a devenit stațiune turistică de interes local

Comuna Sita Buzăului a fost desemnată stațiune turistică de interes local, alături de alte 13 de localități din țară. Hotărârea a fost adoptată în ședința de vineri a Guvernului României, și le oferă noi oportunități de dezvoltare localităților care au primit această atestare, printre care atragerea de investitori și finanțări în vederea maximizării potențialului zonelor și creșterii numărului de turiști. Pentru a primi această atestare, stațiunile trebuiau să întocmească, printre altele, o strategie de dezvoltare turistică.

Conform informațiilor publicate pe site-ul Primăriei Sita Buzăului, printre obiectivele turistice aflate în imediata vecinătate a comunei se numără: Mânăstirea Sita Buzăului; Cascada Urlătoarelor aflată în inima Munţilor Ciucaş, în apropierea localităţii Vama Buzăului; Barajul şi Lacul de acumulare Siriu; Lacul Vulturilor (sau Lacul fără Fund) – un lac periglaciar aflat în Munţii Siriului; dar și Rezervaţia naturală „Valea Zimbrilor” aflată în Vama Buzăului.

Publicitate

La finalul anului 2022, și municipiul Târgu Secuiesc și comunele Barcani și Ozun au fost desemnate, prin Hotărâre de Guvern, stațiuni turistice de interes local, iar orașul balneoclimateric Covasna are statut de stațiune turistică de interes național.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio