Ştiri locale

Comandantul Garnizoanei Sfântu Gheorghe, de Ziua Poliției: „Trăim într-unul dintre cele mai sigure județe din țară”

Vineri, Poliția Română a împlinit 200 de ani de la înființare, ocazie cu care Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Covasna a organizat o zi a porților deschise, la care au luat parte aproximativ 1.000 de preșcolari, elevi și cadre didactice.

La sediul Inspectoratului din strada Kőrösi Csoma Sándor a avut loc un ceremonial cu depuneri de coroane, ocazie cu care comandatul Garnizoanei Militare Sfântu Gheorghe, lt. col. Dorin Neagu, i-a felicitat pe polițiștii covăsneni pentru activitate, afirmând că județul Covasna se numără printre cele mai sigure județe din țară.

Publicitate

„Urmărind statistica oficială prezentată site-ul Politiei Române, am observat că în anul 2018, cu un coeficient de criminalitate de 21,45%, județul Covasna se situa pe locul 2 la nivel național, după județul Tulcea, în topul celor mai sigure județe din țară. În anul 2019, cu un coeficient de 19,15%, tot pe locul 2, după județul Călărași. În anul 2020, cu un coeficient de 21,45%, tot pe locul 2, după Mehedinți. În anul pandemic 2021, cu coeficientul de 28,21%, de asemenea, ne-am aflat în topul județelor cu cea mai scăzută rată a criminalității din țară. Cu alte cuvinte, lucrăm, locuim, ne creștem copii, trăim într-unul din cele mai sigure județe din țară. Iar acest lucru, sunt convins, se datorează în mare măsură, dumneavoastră și modului în care dumneavoastră, doamnelor și domnilor polițiști, înțelegeți să vă faceți datoria”, a transmis, printre altele, comandantul.

Prezent la eveniment, subprefectul Cosmin Boricean le-a mulțumit, la rândul său, polițiștilor pentru devotamentul de care dau dovadă în fiecare zi, afirmând că meseria pe care aceștia și-au ales-o nu este una ușoară.

Activități au fost organizate și la sediul din strada B-d. Gen. Grigore Bălan, unde vizitatorilor le-a fost prezentată tehnica din dotarea Poliției Rutiere, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Biroului pentru Protecția Animalelor și Poliției municipiului Sfântu Gheorghe.

Polițiștii de la Criminalistică au organizat o „scenă a crimei”, explicându-le elevilor cum sunt prelevate probele și la ce detalii trebuie să fie atenți, iar ,,mascații” le-au prezentat celor mici tehnica din dotare. Tot în cadrul evenimentului, a fost prezentat și noul laborator de Siguranță Rutieră, o autospecială intrată recent în dotarea Serviciului Rutier.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio