Ştiri

Cod roşu de caniculă în 12 judeţe, portocaliu în rest. Harta cu zonele afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod roșu de caniculă pentru 12 județe. Pentru restul țării, cu excepția a două județe, a fost emisă o atenționare de cod portocaliu.

Avertizarea cod roșu este valabilă în zilele de vineri și sâmbătă.

Publicitate

Este primul an cand sunt emise doua avertizari de tip cod rosu de canicula in aceeasi vara in tara noastra.

15 județe se află de ieri și vor și fi astăzi sub cod portocaliu de temperaturi ridicate: Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Alba, Sibiu, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Mureş şi Bistriţa Năsăud, restul țării find sub cod galben.

Astăzi, în intervalul orar 12:00-20:00, vor fi impuse restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale şi autostrăzile din judeţele vizate de codul portocaliu de caniculă (Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Arad, Sibiu, Alba, Bihor, Cluj, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Maramureș și Bistrița-Năsăud), pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

De asemenea, autoritățile din nouă țări de pe continent au emis atenționări cod roşu de caniculă. Sunt aşteptate temperaturi între 30 şi 40 de grade Celsius, din Elveţia în Ungaria şi din sudul Poloniei până în Sicilia. Cea mai gravă situaţie pare a fi în Balcanii de Vest: Serbia şi Croaţia sunt integral sub avertizare cod roşu toată ziua. Canicula este cauzată de un front cald venit din Africa, care s-a abătut de câteva zile peste sudul şi centrul Europei.

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio