Info Trafic, Ştiri locale

Cod Portocaliu! Recomandările poliţiştilor pentru un trafic în siguranţă

Polițiștii le recomandă șoferilor să circule cu atenție sporită și să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere, având în vedere avertizările de cod galben și portocaliu de ploi.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de Cod Galben și Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă importante și ploi abundente, fenomene ce se vor manifesta în intervalul 8 iulie ora 11:00 – 10 iulie ora 21:00.

Publicitate

În județul Covasna, de duminică ora 16:00 și până marți la ora 21:00, este în vigoare o avertizare Cod Portocaliu de ploi abundente, cantitățile de precipitații estimate fiind de până la 80 l/mp.

În acest context polițiștii vor acționa în trafic pentru prevenirea evenimentelor produse din cauza condițiilor meteo nefavorabile și îi sfătuiesc pe participanții la trafic să respecte câteva recomandări:

– În condiții de vizibiliate redusă, utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri;

– Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului;

– Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare;

– Înainte de a porni la drum, interesaţi-vă cu privire la condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi. De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale;

– În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate;

– Totodată, polițiștii le recomandă șoferilor să respecte eventualele restricții de trafic, precum și indicațiile polițiștilor aflați în teren.

La acest moment, pe raza județului Covasna traficul rutier se desfășoară în condiții normale, rămânând închis circulației DN11 B, după localitatea Sânzieni spre județul Harghita, unde carosabilul este surpat.

Polițiștii covăsneni sunt în continuare la datorie în zonele afectate de inundații pentru menținerea siguranței publice și sunt pregătiți să intervină, alături de celelalte forțe ale M.A.I., pentru salvarea de vieți și salvarea bunurilor, în cazul în care situația va impune acest lucru.

Compartimentul Relații Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

 

Publicitate
banner we radio