Ştiri locale

Cod galben de inundații, inclusiv în judeţul Covasna

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă până la miezul nopții, în patru bazine hidrografice de pe raza județelor Neamț, Harghita, Covasna, Bacău și Buzău.

Conform hidrologilor, până la ora 00:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite sau de niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție în bazinele hidrografice: Bistrița sector aferent aval S.H. Frumosu — amonte S.H. Frunzeni, Trotuș — bazin superior și Tazlău — bazin superior (județele Neamț, Harghita, Covasna, Bacău), dar și pe râul Buzău — aferent sectorului aval acumularea Siriu — amonte confluență cu râul Câlnău (județele Covasna și Buzău).

Publicitate

Prognoza INHGA precizează că fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinul hidrografic al râului Bicaz.

Atenționările hidrologice au fost transmise către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Siret și Buzău-Ialomița, respectiv Sistemele de Gospodărire a Apelor: Neamț, Harghita, Covasna, Bacău și Buzău.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio