Ştiri

Cod galben de ger în jumătate de țară

După două zile cu ninsori abundente, iarna nu ne dă pace şi ne aduce ger năprasnic. Meteorologii au emis o informare de temperaturi scăzute şi vânt puternic, informare valabilă pentru toată ţara până joi dimineaţa. De asemenea, marţi seară va intra în vigoare o avertizare cod galben de ger în jumătate de țară. Iarna le face zile grele şoferilor şi drumarilor, care continuă să cureţe drumurile troienite. Marţi dimineaţă sunt închise şapte drumuri naţionale în judeţele Constanţa, Tulcea, Vaslui şi Galaţi. În 10 judeţe – printre care Brăila, Buzău, Călăraşi şi Vrancea – şcolile rămân cu lacătul pe uşă, iar în localităţile rămase fără energie electrică problemele încep să se remedieze. Probleme mai sunt acum în judeţele Constanţa, Călăraşi şi Brăila.

ANM a emis o avertizarea cod galben de ger ce intră în vigoare marţi de la ora 18:00 și este valabilă până pe 21 ianuarie la ora 10:00.

Publicitate

În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. În Oltenia, Muntenia, sudul şi estul Transilvaniei vor fi minime de
-20….-15 grade, iar izolat se vor înregistra valori termice sub -25 grade.

Vremea se va menţine deosebit de rece, local geroasă noaptea şi dimineaţa până în jurul datei de 26 ianuarie.

\"cod

Publicitate
banner we radio