Sport, Ştiri locale

Cluburile „U” Cluj şi Poli Naţional Iaşi, amendate pentru comportamentul nesportiv al suporterilor la meciurile cu Sepsi Sic

Cluburile feminine CS Universitatea Cluj-Napoca şi CS Politehnica Naţional Iaşi au fost sancţionate de către Federaţia Română de Baschet pentru comportamentul nesportiv al suporterilor.

Comisia de disciplină a Federaţiei Române de Baschet, întrunită luni la Bucureşti, a analizat evenimentele petrecute la jocul din cadrul Ligii Naţionale de Baschet Feminin din data de 28 octombrie dintre echipele CS Universitatea Cluj-Napoca şi ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, precum şi la jocul din data de 6 noiembrie dintre echipele CS Politehnica Naţional Iaşi şi ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, şi a decis amendarea cu câte 500 de euro a cluburilor menţionate anterior.

„Federaţia Română de Baschet nu tolerează comportamentul nesportiv al spectatorilor, scandările şi proferarea de injurii, cuvinte cu conţinut obscen sau care incită la xenofobie, ură naţională şi la discriminări de orice fel”, se arată în decizia postată pe pagina oficială a Federaţiei.

Decizia Comisiei de Disciplină poate fi atacată cu apel în conformitate cu art. 18 din Regulamentul de Disciplina al FR Baschet, se menţionează în documentul citat.

Campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câştigat ambele meciuri în cauză, 71-64 cu „U” Cluj şi 63-59 cu Poli Naţional Iaşi.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio