Ştiri locale

CJ Covasna vrea să cumpere o clădire monument istoric pentru extinderea activităţii Şcolii Populare de Arte

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna, reunit joi în şedinţă ordinară, a aprobat exercitarea dreptului de preempţiune pentru cumpărarea unei clădiri monument istoric din municipiul Târgu Secuiesc, pusă în vânzare de către Banca Comercială Română, în vederea extinderii activităţii Şcolii Populare de Arte şi Meserii.

Potrivit raportului de specialitate al CJ, preţul cumpărării imobilului va fi stabilit în urma negocierilor dintre cele două părţi.

Publicitate

„Şcoala Populară de Arte şi Meserii Sfântu Gheorghe solicită un spaţiu compartimentat în suprafaţă de 200 metri pătraţi în vederea extinderii cursurilor de educaţie culturală permanentă, precum şi a celor din domeniul formării profesionale a adulţilor în municipiul Târgu Secuiesc, pentru a satisface nevoile viitorilor beneficiari ai programelor/cursurilor. Pentru a veni în sprijinul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Sfântu Gheorghe, se consideră oportună exercitarea dreptului de preempţiune asupra imobilului din municipiul Târgu Secuiesc, Piaţa Gabor Aron nr. 17, judeţul Covasna”, se arată în raportul postat pe site-ul Consiliului Judeţean Covasna.

Preţul final al cumpărării imobilului va constitui obiectul unei negocieri cu vânzătorul purtat de o comisie constituită în acest sens, mai precizează sursa citată.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio