Ştiri locale

CJ Covasna a aprobat extinderea clădirii Policlinicii Sfântu Gheorghe. Lucrările vor fi finanţate de CNI

Compania Națională de Investiții (CNI) va finanța cu 39 de milioane de lei extinderea clădirii Policlinicii Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, în vederea asigurării spaţiilor necesare funcţionării cabinetelor de Neurologie, a centrului Stroke şi a laboratorului de Imagistică prin rezonanţă magnetică (IRM).

În acest sens, consilierii județeni au aprobat joi, în unanimitate, Devizul general și Indicatorii tehnico-economici ai proiectului de investiții, precum și predarea către Ministerul Dezvoltării, prin CNI, a imobilului în suprafață de 2.396 mp și a unui teren liber de construcții, în suprafață de 675,95 mp, necesar realizării extinderii.

Publicitate

„Realizarea extinderii clădirii asigură atât spațiile necesare pentru funcționarea în condiții optime a laboratorului de Imagistică prin rezonanță magnetică, a cabinetelor de Neurologie și a unui Centru Stroke, cât și extinderea Blocului operator existent. Deci nu doar că am adoptat Indicatorii tehnico-economici, ci deja am adus o hotărâre a Consiliului Județean Covasna prin care transferăm proprietatea Județului, această suprafață pe care se va construi spitalul, către Compania Națională de Investiții, pentru că deja am ajuns în faza în care CNI va finanța cu 39 de milioane de lei extinderea Policlinicii”, a explicat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, în cadrul conferinței lunare Info Județean.

Bugetul Spitalului, majorat 

Tot în ședința ordinară a lunii aprilie, consilierii județeni au aprobat majorarea bugetului Spitalului Județean , fiind alocate fonduri atât din bugetul Ministerului Sănătății, prin DSP Covasna, cât și din bugetul Județului, pentru continuarea lucrărilor de modernizare a spitalului vechi. De asemenea, în baza documentelor încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate Covasna, au fost alocate 2.179.000 lei pentru derularea programelor de sănătate, 3.770.000 de lei pentru servicii spitalicești și 888.000 de lei pentru serviciile din ambulatoriul integrat.

Totodată, unitatea medicală a primit o sponsorizare în valoare de 1.464.000 mii lei din partea firmei Sandoz SRL, în vederea achiziționării a 6 paturi spitalicești metalice.

„În prima etapă am rectificat și am majorat bugetul Spitalului Județean de Urgență cu  8.083.000 de lei pentru construcții, sumă care reprezintă o parte din bugetul Ministerului Sănătății, respectiv 7.500.000 de lei, și încă 580.000 de lei din bugetul propriu. Este o investiție începută de 3 ani, se referă la reabilitarea, modernizarea, extinderea clădirii centrale a spitalului, care cuprinde, printre altele, și secția de Boli interne. Alți 6.837.000 de lei au fost alocați în baza actelor și contractelor încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar al treilea capitol, 1.464.000 lei încasați din sponsorizări de la firma Sandoz SRL, care a donat această sumă spitalului nostru pentru achiziționarea unor paturi spitalicești”, a explicat Tamás Sándor.

În ceea ce privește donația, aceasta a precizat că suma, care a fost inițial introdusă în bugetul Județului, a fost deja transferată unității medicale.

(Ioana Ardeleanu) 

Publicitate
banner we radio